У Хмельницькому актори-початківці кидалися палицями та валялися на підлозі

У Хмельницькому актори-початківці кидалися палицями та валялися на підлозі

На сцені Хмельницького міського будинку культури учасники майстер-класу з акторського мистецтва влаштували справжню театральну постановку. Актори-початківці відбивали ритм, валялися на підлозі та навіть кидалися палицями. 

Відомий у Хмельницькому режисер Дмитро Гусаков провів для акторів-початківців тренінг з акторської майстерності. Вчора, 6 серпня, учасники майстер-класу вправлялись у імпровізації та координації рухів та слів. 

- Я як режисер приймав участь у польсько-українському перформативному проекті. Там відомі режисери давали нам різні майстер-класи, кожен з яких закінчувався постановкою якогось перформансу. Мене дуже вразив тренінг від польського актора Яна Пешека, який я і хочу передати вам. Перша його частина - це вправи, які будуть перемежовуватись з біомеханікою Мейєрхольда. А далі робитимемо постановку, - розповідає "ВСІМ" хмельницький режисер Дмитро Гусаков. 

Під час першої вправи учасники ходили по колу та намагалися відстукувати заданий ритм. По-театральному це зветься конструкцією. Далі вони мали чергувати конструкцію та деконструкцію, тобто спочатку йти у одному ритмі, а потім рухатись як завгодно. 

Відео дня

- Йдіть, додайте звуку вашим крокам та спіймайте один спільний ритм. А тепер спочатку йдете у одному ритмі, а коли я кажу "деконструкція", то пробуєте його ламати. А далі знову за командою повертаєтесь у попередній ритм, - пояснює Дмитро Гусаков. 

Наступне завдання для акторів-початківців полягало у тому, аби навчитись встановлювати контакт з іншою людиною на сцені. Для цього учасники кидали один одному палицю, але лише після того як зустрілися поглядом. Комусь така вправа вдавалась з першого разу, а хтось промахувався. 

- Це вже вправа з біомеханіки, вона полягає в тому, аби ввести актора у робочий стан. Цю вправу ще часто називають паличною, тому що в ній ми будемо задіювати палиці. У ній треба бути уважним, інакше отримаєте палицею в око. Логоритм такий - встановлюєте зоровий контакт, кидаєте палицю, потім та людина, яка спіймала робить те ж саме, і так по колу, - каже режисер. 


Ще у одній вправі з палицями працювали попарно. Палицю потрібно було поставити позаду себе на певній відстані і тримати. А потім учасники мали спіймати палицю іншого. З цим завданням усі справлялись на "відмінно". 

І знову завдання на ритм. Актори намагались відстукувати палицею заданий режисером ритм. Хтось збивався, а  у когось вправа виходила ідеально. З кожним разом ритм ставав все складнішим і складнішим. 

Далі режисер Дмитро Гусаков розпочав практичну частину тренінгу. Кожен учасник мав розповідати своєму товаришу про свої пристрасті, та так, ніби його ніколи не чують. Актори перекрикували один одного, доводили, що їй це дійсно важливо. Деякі так вжились у роль, що не могли зупинитись. 

І на завершення майстер-класу актори-початківці мали розіграти невеличкий перформанс. Головне завдання полягало в тому, що потрібно було рухатись у певному ритмі і говорити текст одночасно. Як це було, дивіться у відео. 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up