Без ноги, але з жагою до життя: у Хмельницькому відкрили виставку світлин поранених бійців АТО

Без ноги, але з жагою до життя: у Хмельницькому відкрили виставку світлин поранених бійців АТО

У кожного з них війна забрала ногу, а у когось - обидві. Хтось вже ніколи не зможе повернутись до попередньої роботи, а хтось починає життя з чистого аркушу. До Хмельницького привезли виставку фотографій "Переможці". 

17 мужніх чоловіків і жінка-волонтер - захисники, котрі тепер живуть з протезами. Вони втратили частини тіла у воєнних діях на сході України, але не втратили сили духу. Присвячену їм виставку "Переможці" відкрили сьогодні, 8 жовтня, у виставковій залі дитячої школи образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва. Авторами фото були Олександр Мордерер і Тетяна Рубльова. Світлини бійців опубліковали у благодійному спецвипуску журналу VIVA! «Переможці», всі кошти від продажу якого будуть передані на розвиток сучасного протезування в Україні.

Організатори проекту «Переможці» прагнуть змінити ставлення суспільства до тих, хто втратив частини тіла, адже сучасні технології дозволяють таким людям жити повним життям, працювати, займатися спортом і відчувати себе рівними. 

- Я думаю, що чим більше ми бачимо людей у візках, з інвалідністю, тим більше у нас змінюється ставлення до них. Один з наших героїв вже сьогодні сюди приїхав на автомобілі, керуючи протезом руки. Зараз ми також направляємо наших українських протезистів на навчання, вже 5 з них поїхали до Канади. Троє отримали право робити біонічні руки. Це прорив для України, - розповідає кураторка проекту Соломія Вітвіцька. 

Відео дня

Анатолію Фатєєву - 52. Чоловік працював виконробом у Броварах. На фронт він пішов добровольцем і став сапером 93-ї бригади. Підірвався на міні під Мар'їнкою. 

25-річний Олексій Замірко до війни працював експертом-оцінювачем у ломбарді. Він позбувся обох ніг під Водяним Донецької області. Боєць мріє створити реабілітаційну клініку для воїнів, які пройшли АТО. 

Сумчанин В'ячеслав Буйновський до війни працював на СТО механіком. В травні 2014 року відбув в АТО в складі добровольчого батальйону "Айдар". Його поранили у місті Щастя Луганської області. 

У своєму минулому життя 33-річний Михайло Ващенко щодня гладко поголений ходив на роботу - працював інженером тепломеханічного обладнання на атомній станції. Коли почалася війна, взяв повістку, відростив бороду і пішов воювати. Поранення отримав під Голубовським, чоловік підірвався на міні. 

В'ячеслав Бедриківський, хмельницький лікар- протезист, отримав сертифікат навчання у Канаді від співорганізатора і ініціатора створення виставки в місті Андрія Гордійчука. 

Джерело: Високий замок online —http://wz.lviv.ua/ukraine/159240-vidkrylasia-vystavka-peremozhtsi-prysviachena-heroiam-ato

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up