18 хворих за два тижні: у Хмельницькому в рази зросла захворюваність на менінгіт

18 хворих за два тижні: у Хмельницькому в рази зросла захворюваність на менінгіт
Фото: MedAboutMe
  • У Хмельницькому зріс показник захворюваності на менінгіт.
  • Ця хвороба лише жовтні поклала на лікарняне ліжко 18 хмельничан. 
  • Які симптоми хвороби та як себе вберегти, читайте далі. 

Цьогоріч значно зросла захворюваність на гострі серозні менінгіти. За 9 місяців медики зареєстрували 29 випадків, що у 3 рази більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Таку статистику наводять у лабораторному центрі МОЗ у Хмельницькій області. 

За останні два тижні випадків хвороби побільшало. З початку жовтня з діагнозом гострий менінгіт до інфекційної лікарні поклали 18 людей. Серед госпіталізованих - 7 дорослих і 11 дітей віком від 5 до 17 років. Всі хворі поступили по швидкій допомозі.

"Насторожує пізнє звернення хворих за медичною допомогою. Так із 18 хворих в жовтні 4 осіб звернулись за медичною допомогою пізніше 4 дня".

Відео дня
blockquote>

Довідка

Менінгіт – запалення мозкової оболонки, що покриває головний та спинний мозок людини. Його можуть спричинити віруси, бактерії або інші мікроорганізми. Це захворювання класифікується як невідкладний стан. Найбільш поширеними симптомами менінгіту є: головний біль і ригідність потиличних м’язів, підвищення температури тіла, сплутаність свідомості, блювота, боязнь світла та гучного шуму, у дітей часто дратівливість та сонливість, виникає набряк головного мозку, що небезпечно для життя.

Щоб уникнути захворювання на менінгіт необхідно дотримуватись таких правил: не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання( ріки, озера, підземні джерела, поверхневі води). Перед споживанням овочів фруктів їх необхідно добре промити проточною питною водою, обдати окропом, не купувати продукти на стихійних ринках або із рук приватних осіб. Для купання та відпочинку користуватися лише офіційно відкритими для цього пляжами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up