7 делікатних питань до гінеколога про жіноче здоров'я (новини компаній)

Не всі жінки спокійно ставляться до необхідності в черговий раз відвідати гінеколога. Для багатьох жінок огляд у жіночого лікаря - це стрес, викликаний збентеженням і незвичною обстановкою. У такому стані складно взяти себе в руки і розпитати лікаря про всі питання, що хвилюють.

До того ж є такі питання, які жінки просто соромляться ставити гінеколога. Але вони справді важливі, а правильні відповіді на них мають вагоме значення для жіночого статевого здоров'я.

1. Що робити на прийомі у гінеколога та як підготуватися до огляду?

На плановий огляд найкраще приходити першого тижня після закінчення менструації. Вдома слід прийняти теплий душ, після чого одягнути чисті трусики. Спринцювання робити не потрібно, тому що лікар братиме мазки зі слизової оболонки піхви. Також небажано використовувати ароматизований гель або запашне мило для підмивання, що не порушить мікрофлору піхви.

На прийомі лікар розпитуватиме про скарги, запитає про початок останньої менструації. Щоб не плутатися від хвилювання, можна заздалегідь вдома все написати на папері або в телефоні. Важливо нічого не приховувати від гінеколога – розповісти все, що турбує чи завдає дискомфорту.

2. Чому гінеколог цікавиться кількістю статевих партнерів?

Насамперед потрібно розслабитися – лікар запитує про це не для того, щоб засуджувати чи зробити догану. Інформація про кількість статевих партнерів потрібна гінекологу, щоб визначити ризик ймовірності наявності в організмі пацієнтки вірусу папіломи людини. Чим більше чоловіків було у жінки, тим вищий ризик її зараження цим вірусом.

Ця статева інфекція є однією з причин виникнення раку шийки матки. Так що, коли лікар запитує про статеве життя, потрібно говорити все прямо і без таємниці. Мета гінеколога – допомогти пацієнтці, а не поставити її у незручне становище. Про це важливо пам'ятати на прийомі, щоб довіритись лікареві.

3. Що робити, якщо немає оргазмів?

Це питання мучить досить багатьох жінок, але часто вони не говорять про відсутність оргазмів не лише лікарям, а й своїм постійним партнерам чи чоловікам. Адже ця проблема потребує вирішення і, що приємно, може бути усунена. Насамперед необхідно переконатися, що з гормонами все гаразд – здати відповідні аналізи. Якщо в плані фізичного здоров'я все гаразд, слід використовувати іграшки для дорослих.

Всі секс-девайси, що вібрують і пульсують, сприяють підвищенню лібідо - посилюють чутливість ерогенних точок на тілі і всередині піхви. Щоб отримати здатність кінчати від статевого акту, потрібно регулярно користуватися збудливими інтимними пристроями. Найкращі варіанти для жінок:

  • класичний вібратор для вагінального проникнення;
  • анальний вібратор – девайс середнього чи малого розміру;
  • кліторальний вібростимулятор (вібропуля, міні-вібратор, вібратор на палець тощо)
  • хвильовий/вакуумний стимулятор для клітора;
  • вібромасажер для дії на всі чутливі зони тіла;
  • парний вібратор – для миттєвого підвищення сексу.

Почати можна з одиночної мастурбації, це особливо важливо для сором'язливих жінок, яким складно розслабитись у присутності партнера. Поступово слід залучати чоловіка до таких збудливих розваг. І дуже скоро оргазми почнуть відбуватися не тільки від дії вібрацією, а й від звичайної інтимної близькості.

4. Чи можна завагітніти під час місячних?

Ризик завагітніти під час менструації практично нульовий. Однак це не означає, що треба нехтувати запобіганням у ці дні. Справа в тому, що менструальна кров є чудовим середовищем для розвитку шкідливих мікроорганізмів. Якщо жінка дозволить партнеру не використовувати презерватив, з'явиться ризик інфікування, що може призвести до запальних процесів у матці і придатках.

Також варто зауважити, що деякі жінки все ж таки можуть завагітніти, незважаючи на критичні дні. Якщо менструальний цикл нестабільний, то можливість підвищується ще більше. І ще іноді кров'янисті виділення можуть з'являтися на ранньому терміні вагітності, але в цьому випадку вони зазвичай мізерні і відрізняються на вигляд від менструальних.

5. Чи може лікар побачити, що дівчина вже не незаймана?

Так, приховати втрату невинності від гінеколога не вдасться. Вже при зовнішньому огляді лікар побачить, що незаймана плева пошкоджена. Проте визначити, як саме стався розрив – під час статевого акту чи розваг із секс-іграшками – гінеколог, швидше за все, не зможе. І, звичайно, лікарю не під силу з'ясувати без розмови з пацієнткою, чи був у неї колись оральний чи анальний секс.

6. Якщо нічого не турбує і не болить, навіщо йти до гінеколога?

Відвідувати гінеколога необхідно регулярно – в ідеалі кожні півроку незалежно від наявності чи відсутності скарг. Це потрібно робити через те, що велика кількість статевих захворювань, включаючи рак шийки матки, ніяк себе не виявляють на ранніх стадіях. Рак грудей у початковій стадії також розпізнати самостійно досить складно. Тільки лікар після огляду та вивчення аналізів може виявити проблему. А чим раніше розпочнеться лікування, тим більше шансів на сприятливий результат.

7. Чи правда, що зовні всі діти жінки будуть схожі на її першого чоловіка?

Псевдонаука телегонія дійсно стверджує, що це так – нібито перший чоловік залишає в тілі жінки генетичну інформацію про себе, визначаючи зовнішність її майбутніх дітей, навіть якщо вони будуть зачаті не від нього. Звідси робиться висновок, що чоловікам слід одружуватися тільки з дівицями, щоб народжені у шлюбі діти не успадкували гени інших чоловіків.

Однак ця теорія ніколи не була підтверджена. Більше того, вона була спростована і неодноразово. Сучасна наука довела, що дитині дістається генетична інформація лише з біологічних батьків через хромосоми. Перший статевий партнер не має до цього жодного відношення, якщо зачаття відбулося не від нього.

Відвідування гінеколога не повинно перетворюватися на проблему, тому важливо правильно настроїтись на похід до лікаря. Немає необхідності намагатися приховати хвилювання чи збентеження, якщо вони є. Головне - не забути поставити всі хвилюючі питання, уважно вислухати поради гінеколога і потім точно дотримуватися всіх отриманих рекомендацій.

keyboard_arrow_up