Безоплатні медичні послуги: зібрали перелік для хмельничан і переселенців (ІНФОГРАФІКА)

Безоплатні медичні послуги: зібрали перелік для хмельничан і переселенців (ІНФОГРАФІКА)
Фото з відкритих джерел
  • Зібрали перелік послуг, які є безоплатними в закладах первинної медико-санітарної допомоги. 
  • Чим мають право скористатися хмельничани та переселенці?
  • Дивіться інфографіку.

У квітні 2020 року стартувала перша в Україні Програма медичних гарантій. Це перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту. Скористатися ними може кожен громадянин України. Йдеться як про обслуговування пацієнтів лікарями первинної ланки - сімейними лікарями, педіатрами, терапевтами, так і вторинної - інших профільних медиків.

Так, ряд безоплатних медичних послуг, за наявності укладеної декларації з лікарем, надають в Хмельницькому центрі первинної медико-санітарної допомоги №1 та №2. Незалежно від наявності декларації, лікарі консультують та надають допомогу особам, які мають статус ВПО. 

Перелік безоплатних послуг первинної медичної допомоги в Хмельницькому, переглядайте в інфографіці.

Відео дня

У 2023 році продовжує діяти та розширюватися пакет психологічної підтримки на первинному рівні, впроваджений минулого року. У його рамках переселенцям безоплатно надаються наступні послуги:

Також у власності центрів первинної медико-санітарної допомоги є колісні крісла, палиці, милиці, ходунки, протипролежневі матраци, електровідсмоктувачі, кисневі концентратори. Усе це надають у тимчасове користування особам, які за станом здоров’я цього потребують. 

Крім того, медиками виписуються пільгові рецепти на лікарські засоби та вироби медичного призначення особам з інвалідністю та іншим окремим категоріям населення. 

Читайте також: Скільки заробляють хмельничани в доларах? Порівняли дані за 13 років (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олекса Шумейко

    Відповідно до статті 49 Конституції України у державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Але влада плюнула на Конституцію України і зробила практично все платним.  Якщо ми платимо за медичні послуги то потрібно ст.49 виключити, як така, що не діє.

keyboard_arrow_up