“Через рак я втратила маму, допоможіть врятувати тата”: Ольга благає хмельничан про допомогу

“Через рак я втратила маму, допоможіть врятувати тата”: Ольга благає хмельничан про допомогу
Фото з родинного архіву сім'ї Коломієць
  • 6 років тому вона залишилася без мами.
  • Не минуло і року, як Ольга дізналася, що та ж сама хвороба може відібрати у неї і тата. 
  • Тепер жінка благає хмельничан про допомогу. Каже, що вони - її остання надія.

Їй було 23 роки. Тоді із життя пішла найрідніша в світі людина - мама. У жінки виявили страшний діагноз - меланома. З ним родина Ольги боролася довгих 8 років, однак хвороба все таки взяла верх. Не встигла дівчина оговтатися від втрати матері, як через рік лікарі поставили такий же діагноз і її тату. Молода жінка була у розпачі, адже крім батька нікого не мала. Він, на той момент, був її єдиною підтримкою та опорою. Всі сили родина кинула на лікування Юрія Коломійця. 

  • Наша історія з меланомою почалася ще з 2005 року. В мене захворіла мама. Лікували ми її в нашому онкодиспансері. На жаль, лікування було неефективне. В 2013 році я втратила маму. А в 2014 році меланому діагностували у батька. Не пройшло і року. Хвороба нам оговтатися не дала, - зі сльозами згадує жінка. 

На фото Ольга з мамою

 Все почалося з родимки

Ольга розповідає, що після смерті мами вони були просто “розчавлені”. Тому симптоми хвороби у тата помітили не одразу. А коли звернулися до лікаря, ситуація була дуже запущеною.

Відео дня
  • У тата на спині була родимка. Після смерті мами вона почала видозмінюватися. Так, як після втрати дружини, він проживає сам, помітили ми це не одразу. Родимка була у такому місці, яке постійно закрите. Він сам не надав значення змінам, бо переживав за мамою, яку кохав понад усе. А виявили хворобу, коли ця родимка була вже великою пухлиною. 

 Родина не хотіла вірити у такий діагноз. Це був неймовірний шок і для самого Юрія, і для Ольги. З подібною бідою вони були вже знайомі, тому знали до кого звертатися. На лікування поїхали до Києва. 

 “Хвороба повернулася, коли її не очікували”

Операцію проводили в Національному інституті раку у Києві. Після неї хвороба трохи відступила. За цей час Ольга вийшла заміж. Радісний момент затьмарила відсутність мами. А невдовзі тато, який з таким трепетом вів доньку під вінець, відчув слабкість і його стан знову почав погіршуватися. 

На фото Юрій Коломієць та Ольга Єремчук
  • Протягом усього часу ми регулярно перебували під наглядом лікаря. В червні цього року, перед черговим оглядом, тату стало зле. Ми мали їхати в столицю, а комп’ютерна томографія в нашій міській лікарні показала пухлину головного мозку. Ми звернулися до головного хірурга в “Феофанію” в Києві. Там провели операцію і вже вилучений матеріал показав, що це меланома, яка вже пустила метастази. 

 “Хвороба лише прогресує”

 Після оперативного втручання хвороба прогресувала далі. Після операції родину направили на консультацію до онколога. Там сказали, що потрібна дорога імунотерапія. Наразі Юрій повернувся додому, а Ольга не втрачає надії знайти кошти на лікування тата. 

  • Нам написали заключення про те, що у тата меланома шкіри спини 4-ї стадії з метастазами у головному мозку. Запропонували кілька варіантів лікування. Всі вони ґрунтуються на імунотерапії за допомогою дуже дорогих препаратів. На даний момент нам не можуть нічого іншого запропонувати, ми проходили консультацію у радіолога, але нам говорять, що при меланомі опромінення неефективне, - пояснює Ольга.

 “Він хоче дочекатися онуків”

 Наразі Юрію Івановичу - 52 роки. Він намагається бути активним, самостійно пересувається по місту та допомагає дочці по господарству. А ще він мріє дочекатися онуків та повести їх на перший дзвінок. 

На фото Юрій Коломієць

 Самостійно зібрати кошти на лікування чоловіка родина не може, адже мова іде про не підйомну для них суму. Одна крапельниця препарату коштує 140 тисяч гривень. А курс лікування розрахований на 17 доз, які потрібно ввести протягом року. Відтак на лікування Юрія потрібно зібрати 2 мільйони 380 тисяч гривень.

 Попри все, Ольга не втрачає надію. Вона писала листи з проханням про допомогу до благодійних фондів. Наразі чекає від них відповіді. Зверталася жінка за підтримкою і до міської влади. Однак там говорять, що таке рішення прийматимуть на черговій сесії і максимум, що зможуть виділити  - 7 тисяч гривень. 

  • Я вже не знаю куди звертатися, але сидіти склавши руки не можу. Тато - для мене все. Він моя опора по життю. Я його дуже люблю і просто не можу мовчки сидіти і чекати, - пояснила Ольга.

Останню надію жінка покладає на хмельничан. 

 Реквізити та виписки з лікарні 

Допомогти Юрію Коломійцю можна, перерахувавши кошти на картку ПриватБанку, яка належить чоловікові. Реквізити: 5168 7427 2776 0450 - Коломієць Юрій Іванович.

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ольга Коломиец

    Дякую Вам, нехай Ваше добро повертається сторицею. Завдяки таким людям, у нас є шанс

    Амелі reply Ольга Коломиец

    Дуже співчуваю Вашому горю, але у Вас є ще Ваш чоловік і можливо, родичі. У мене мама з 4-ою стадією, але ніхто навіть не спромігся запропонувати лікування, бо ніби-то вік не дозволяє. Яка мені різниця, що вони вважають вік мами завеликим, адже це - рідна мені людина!! Наразі доводиться переживати біль за муки мами. Ніякі великі гроші не  допоможуть, якщо на те Божа воля. Знаю, що тільки трави можуть вилікувати, але доброго травника знайти нелегко. Я вже майже три роки "тримаю" мамину пухлину в стадії стабільності, але зараз уже болить в іншому місці, хоча метастаз там "лікарі" не бачать. Шукайте рятунку на Закарпатті, а ще є так звана експериментальна медицина - інших шляхів не має! Хай Бог рясно вас благословить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up