Чому виникають закрепи, та як боротися з цим неприємним явищем (новини компаній)

Всесвітня організація здоров'я стверджує що від закрепів періодично страждає п’ята частина населення планети.

Медична інформаційна система Аптека 9-1-1 дозволяє швидко вибрати необхідний медичний препарат в найближчій аптеці. В тому числі і проносні засоби.

Причини закрепів

Цей розлад травлення приносить чимало неприємностей: від почуття дискомфорту до болю у животі. Існує досить багато причин, які призводять до закрепу:

Тому варто слідкувати за власним харчуванням, способом життя, регулярно проходити обстеження у лікаря.

Коли необхідно приймати проносні засоби

Закрепи періодично трапляються у кожної людини, навіть якщо вона регулярно займається спортом та правильно харчується. Нормою вважається щоденний похід в туалет. Якщо в животі немає дискомфорту, то похід в туалет раз на 2-3 дні це також нормально.

Періодичні закрепи усунути можна, якщо змінити раціон харчування. Ефективно також допомагає збільшення рухової активності. Тобто прогулянки, заняття спортом, а не сидіння на одному місці чи лежання.

Якщо ж спорт та зміна харчування не допомагають, то використовують проносні засоби. Сучасні фармацевтичні компанії випускають чимало препаратів для евакуації продуктів життєдіяльності з кишківника. Можна придбати проносні у вигляді таблеток, рідини, цукерок.

Зазвичай так ліки продаються без рецепту і мають разову дію. Тобто вони допомагають сходити в туалет через деякий час після прийому, та не накопичуються у організмі.

Але варто пройти обстеження, якщо закрепи хронічні. Вони можуть свідчити про серйозні проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Медична інформаційна платформа apteka911 дозволяє дізнатися все про вибраний препарат. В тому числі і відгуки про його ефективність.       

keyboard_arrow_up