Дівчина із Польщі приїхала оперуватися у Хмельницький

Дівчина із Польщі приїхала оперуватися у Хмельницький
Фото: скрін із відео МТРК МІСТО
  • У Хмельницькій обласній лікарні зробили пересадку нирки дівчині, яка обстежувалась у Польщі.

1 травня вперше у цьому році у хмельницькій лікарні зробили пересадку нирки. Оперували дівчину, яка лікувалась у Польщі.

Про це розповіли в урологічному відділенні Хмельницької обласної лікарні.

Як кажуть в медичному закладі, про проб­ле­му з нир­ка­ми 24-річ­ній дів­чи­ні по­ві­до­ми­ли п’ять ро­ків то­му. Три­ва­лий час во­на вив­ча­ла всі мож­ли­вос­ті та ва­рі­ан­ти, про­хо­ди­ла об­сте­жен­ня у Поль­щі. Але про­вес­ти транс­план­та­цію все ж та­ки, при­їха­ла в уро­ло­гіч­не від­ді­лен­ня Хмель­ницької об­ласної лі­кар­ні.

Відео дня

«Нир­ку донь­ці від­дав рід­ний бать­ко. Опе­ра­ція три­ва­ла по­над п’ять го­дин і ми­ну­ла ус­пішно. І до­нор, і па­ці­єн­тка пе­ре­ве­де­ні в ре­ані­ма­цій­не від­ді­лен­ня, де за ни­ми спос­те­рі­га­ють лі­ка­рі», — кажуть в уро­ло­гіч­но­му від­ді­лен­ні.

Як зазначають у медзакладі, в уро­ло­гіч­не від­ді­лен­ня Хмель­ницької об­ласної лі­кар­ні все час­ті­ше звер­та­ють­ся па­ці­єн­ти не ли­ше з Хмель­ницько­го, об­ласті чи ін­шо­го ре­гі­ону, але й з-за кор­до­ну. Так, перед проведенням транс­план­та­ції нир­ки дівчині з Поль­щі, тут лі­ку­ва­ла­ся па­ці­єн­тка з Іс­па­нії.

«Це свід­чить про до­ві­ру до на­ших лі­ка­рів та ви­со­кий про­фе­сій­ний рі­вень ко­ман­ди. Ад­же па­ці­єн­ти, які ви­їха­ли з вій­ною і за­раз по­вер­та­ють­ся в Ук­ра­їну, пе­ре­ко­на­ли­ся, що рі­вень як про­фе­сій­ний са­мих лі­ка­рів, так і за­без­пе­чен­ня на­шої лі­кар­ні не пос­ту­па­єть­ся, а іно­ді на­віть ви­щий, аніж у єв­ро­пей­ських кра­їнах», — заз­на­чає за­ві­ду­вач від­ді­лен­ня Олек­сій Під­мурняк.

Детальніше про це розповіли у матеріалі МТРК МІСТО.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ira Irina

    Пишуть що рівень високий професіоналів .
          Я приїхала до Польші як почалась війна ,і дуже добре що я тут опинилась . В кінці літа 2022 року почула в грудях хрускіт , а через пів години незмогла рухати руками і повертатись , біль була але терпима . Всетаки викликали швидку , забрали там зробили обстеження на узі мрт і це все без ЧЕРГ і БЕЗКОШТОВНО . А в нас черги і ціни такі що думаєш де взяти такі кошти і на що краще витратити , а ще коли нема роботи і жити треба якось виживати . Як виявилось розрив аорти коло серця і судина лопала , але кров зібралась в судині і ще держалась , якби лопнуло то моментальна смерть булаб . Нащастя тут в місткчку небавно збудували клінікувеликупо хворобах серця ксрдіологічну , тут казали що робили пересадку серця колись . Мене в ту ніч терміново оперували , з статусом укр чи те що я трохи тоді працювала , можливо була страховка , але і так з мене нічого не взяли зовсім , операція була безкоштовна і ніхто не вимагав ніяких внесків чи хабарів , як в нас прямо в лоб говорять і ще стидять що не відблагодар в лікаря , як було з родичем в міській лікарні , даже не дивились що жінка з малими дітьми і операція була теж термінова язва шлунку лопнула .
         А в моєму випадку такої операції на серці та ще термінова і даже грошей таких небуло на операцію щоб в разі платити , та і як зібрати і де , коли все життя виживаєш на копійки. Даже як сюди приїхала то не одержала ніяких халявних допомог як інші живі здорові як коні їздили за допомогою а працювати не хотіли ні тут ні там .
            Як кажуть що в нас проводять якісь операції важкі то вже зрозуміло що тільки за велику суму грошей і як завжди з хабарями , хоч про це і не розголошують . В нас в лікарню як попадаєш , то перше в тебе питають чи маєш гроші , так було в 2002 році як сина родила , і в 2017 році як тата інсульт розбив , зразу питання чи маєш гроші . Бог сюди мене привів щоб я не вмерла там в Україні , а тут другий раз народилася 😉
  • Юлия Якимчук

    У інших країнах страхова медицина. У кого страховка покриває такі операції - вони майже безкоштовні. А якщо це наші пацієнти, то, звичайно, краще лікуватися вдрма.
  • Valera Savitskiy

    Правильно гроші заробляють де можуть щоб лікуватися в себе вдома бо люба операція стоїть немалих грошей,особливо операції такої складності,а без грошей тебе навіть неположать в лікарню.
  • Олександр Язь

    У нас дешевше . То не дивно

keyboard_arrow_up