До Хмельницького надійшов “Плаквеніл”, яким лікують COVID-19

До Хмельницького надійшов “Плаквеніл”, яким лікують COVID-19
Фото ілюстративне
  • Препарат застосовують у лікуванні ускладнень коронавірусу.

  • До інфекційної лікарні надійшло 17 упаковок.

До Хмельницького надійшов життєво необхідний препарат у лікуванні коронавірусу. Він має назву “Плаквеніл”. Понад 30 років препарат застосовували у лікуванні малярії. Після поширення світом коронавірусної інфекції, в США, Франції, Німеччині почали використовувати “Плаквеніл” при лікуванні COVID-19. І він несподівано дав позитивні результати. Наразі препарат застосовують при важких та вкрай важких формах коронавірусу. 

“Плаквеніл” відпускають без рецепту. Перед початком пандемії завбачливі громадяни розкупили препарат і він практично зник з полиць аптек. Хоча його ціна складала 500-600 гривень за упаковку (60 таблеток). 

2 квітня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що МОЗ отримало три тисячі упаковок препарату "Плаквеніл" для лікування інфікованих  коронавірусом.

Відео дня

"Компанія Sanofi передала препарат. У нас вже готовий відповідний розподіл. Передали три тисячі упаковок. 2250 упаковок роз'їдуться усіма областями. 750 упаковок залишається в Києві для швидкого реагування. Після підписання договору препарат поїде регіонами", - заявив 2 квітня Максим Степанов.

17 упаковок на Хмельниччину

До Хмельницького препарат завезли сьогодні, 9 квітня. Надійшов від до регіону буквально годину тому. Про це на черговому брифінгу в ОДА повідомив Перший заступник голови адміністрації Роман Примуш.

Хмельниччина отримала 17 упаковок “Плаквенілу”. Цього має вистачити на 70 курсів лікування. Незабаром, за словами Романа Примуша, Україна отримає чергову поставку цього препарату. Вона розрахована на потребу 20 тисяч пацієнтів. Певну частину із цієї поставки отримає і Хмельницька область. Поки кількість препарату, яка має надійти в нашу область, невідома.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • Anatoli Mykytyn

    Пробуйте ,поможе
  • Екатерина Яковчук

    Цей препарат протівопоказаний у кого проблеми з серцем, діабет, проблеми з зором та дітям до 31 кг
  • Irina Makohonska

    Цікава у вас математика, на всю велику область надійслали лише 17 упаковок. Це з 2250 уп на всю країну. Де решта, покрали кожен собі
  • Марія Ляхова

    Цей препарат приписують ще від ревматичних захворювань. На сьогоднішній день відсутній в аптеках. Спочатку потрібно розібратися чи є він ефективний у лікуванні коронавіруса.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up