Гречка чи бутерброд? Дієтолог з Хмельницького розповіла, що варто їсти на сніданок

Гречка чи бутерброд? Дієтолог з Хмельницького розповіла, що варто їсти на сніданок
Фото ілюстративне
  • Фахівці кажуть, що сніданок впливає не лише на самопочуття, а й на продуктивність дня.
  • Щоб перший прийом їжі був правильним, слід обирати певні продукти. 
  • Все про ідеальний сніданок розповіла дієтолог Олена Мазурьонок.

Виявляється, формула вдалого дня містить елемент у вигляді корисного сніданку. Тож підійти до цього питання варто більш, ніж серйозно. Важливу увагу слід приділити продуктам, що візьмуть в полон тарілку вранці. 

Так, МОЗ України рекомендує снідати протягом першої години після підйому. Саме це правило належить до оптимального режиму харчування. А от з чого має складатися правильний сніданок - знає дієтолог Олена Мазурьонок. 

Спершу вода, а потім...

Перш ніж приступити до трапези, фахівець радить випити склянку води кімнатної температури. Зробити це слід протягом 15 хвилин після пробудження. Перейти до сніданку варто ще через 15 хвилин. 

Відео дня

Які продукти підійдуть для правильного сніданку? Олена Мазурьонок радить почати день з тих, що містять необхідні для організму вітаміни чи сприяють інтелектуальній й фізичній активності.

Так, почати день можна з каш. Наприклад, з вівсянки чи гречки. 

Для підвищення “гормону радості” й активності

Почати день можна і з яєць. Науковці довели, каже дієтолог, що яєчня чи омлет на сніданок сприяють інтелектуальній та фізичній активності протягом дня. Адже в яйцях наявні протеїни, вітаміни В і D, амінокислоти і антиоксиданти. До слова, дієтолог радить доповнювати такий сніданок скибочкою хліба з цільнозернового борошна.

До речі, щодо хліба: для правильного сніданку підійдуть і бутерброди. Щоправда, дієтолог радить використовувати лише бездріжджовий хліб, що приготований з цільнозернового борошна.

Ще одним компонентом ідеального сніданку є горіхи. За словами дієтолога, якщо з’їсти їх натщесерце - нормалізується робота травної системи і кислотність шлунку. 

Не варто забувати і про мед. Адже саме цей продукт допоможе зарядитися енергією з самого ранку. Додати його можна, скажімо, до каші. Олена Мазурьонок каже, що мед покращує роботу мозку й підвищує рівень серотоніну, що називають “гормоном радості”.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Іра Мельник

    Повірте мені!!!!! Набагато дешевше коштує гречка ніж здоров'я!!!!! Краще подякуйте таким людям,які дають поради щодо Вашого здоров'я!!! Якби все заключалося просто в тому,що людина хоче схуднути. Але здорове харчування - здорове життя! То краще дорога гречка,ніж дорогі ліки!!!
  • Андрей Никифоров

    Это кто?
  • Ніхто Петрович

    А ця дієтолох знає, скільки коштує та гречка?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up