Грип та ГРВІ на Хмельниччині: за тиждень захворіло понад 8 тисяч людей

Грип та ГРВІ на Хмельниччині: за тиждень захворіло понад 8 тисяч людей
Фото ілюстративне
  • Україна уже кілька діб живе в умовах карантину. Усе через китайський коронавірус. 
  • Однак, не варто забувати і про сезонні хвороби, такі як грип та ГРВІ.
 

Минулого тижня, з 9 по 15 березня, захворюваність на грип та ГРВІ в Хмельницькій області зменшилась на 7,8%. Загалом було зареєстровано 8112 випадків хвороби. Про це повідомили у ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України».

Як зазначається, серед дітей захворюваність зменшилась на 9,7%; серед дорослих – на 3,6%. Питома вага дітей серед усіх захворілих складає 67,8%. Летальних випадків не зареєстровано.

  • "У 65 випадках лабораторно підтверджена циркуляція вірусу грипу серед хворих, у тому числі у 63 випадках – вірус типу А (H1) pdm09, в двох випадках – вірус типу В".

За даними Центра громадського здоров'я,  із 2 до 8 березня на ГРВІ в Україні захворіли 220 932 людини, із них 66,4% — діти.

Відео дня
  • "Із початку епідемічного сезону внаслідок ускладнень грипу померли 63 людини, що підтверджено методом полімеразної ланцюгової реакції. Жоден із померлих не був щеплений проти грипу. З 2 до 8 березня грип забрав життя 9 людей".

 

Довідка:

ГРВІ — гостра респіраторна вірусна інфекція. Її збудником є більш як 200 вірусів. Форма протікання хвороби залежить від того, яким саме вірусом заразилася людина. Відомо, що найпоширенішим збудником ГРВІ є так званий риновірус. ГРВІ може стати причиною або посилити симптоми хронічних захворювань дихальних шляхів. 

Грип — це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт.  Вірус грипу може локалізуватися як у верхніх, так і у нижніх дихальних шляхах. Симптоми грипу: раптовий початок хвороби; головний біль; ломота у м’язах та суглобах; біль у горлі; підвищення температури тіла до 38 °С і більше; кашель; в окремих випадках — блювота і діарея.

Читайте також:

“Без масок не заходити”: як працюють заклади Хмельницького в умовах карантину

Штраф та навіть арешт: українців будуть карати за порушення правил карантину

Укрзалізниця скасовує всі пасажирські поїзди: гроші за квитки повернуть

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Es fero

    На всіх роботах постійно є хворі кашляючі і роботодавці це все знають.
    заражають всіх інших і так по колу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up