Група крові підкаже, що краще їсти і не тільки. Де й за скільки її визначити у Хмельницькому

Група крові підкаже, що краще їсти і не тільки. Де й за скільки її визначити у Хмельницькому
  • Лікарі стверджують, що групу крові треба знати кожній людині.
  • Наприклад, за необхідності переливання, для уникнення деяких хронічних хвороб чи резус-конфлікту при вагітності.
  • Розповідаємо, де і за скільки можна визначити свою групу та резус в Хмельницькому.

Дієти, характер чи навіть схильність до алкоголізму. За групою крові та резус-фактором можна з’ясувати чимало цікавого про себе. Принаймні таку інформацію можна знайти на просторах інтернету. Однак наукових підтверджень цьому немає.

Насправді відомості стосовно своєї групи крові можуть допомогти вберегтися від різних хронічних захворювань чи попередити в жінок резус-конфлікт з майбутнім чадом. Розповідаємо, де й за скільки в Хмельницькому можна дізнатися свою групу і резус. 

За гроші або безкоштовно

Визначити групу крові й резус можна як в комунальних медзакладах, так і в приватних. У деяких із них беруть гроші окремо за аналіз, і окремо за забір крові з вени. Наприклад, у такий спосіб роблять в міському лікувально-діагностичному центрі. А в більшості приватних лабораторіях ціна за аналіз вказана вже з урахуванням забору.

Відео дня

Нет описания.

В обласному центрі служби крові й в міському перинатальному центрі групу крові та резус визначають безкоштовно. У першому закладі - за умови донорства, в іншому - за умови вагітності. 

Здавати аналіз на визначення групи крові й резусу фахівці радять натщесерце. Напередодні рекомендують уникати в раціоні жирної їжі. Терміни, через які готові результати, в кожному медзакладі різні. Чекати доведеться щонайменше 5 годин, а найдовше - понад добу. Детальніше, де й за скільки дізнатися свою групу крові та резус, дивіться в інфографіці.

За групою крові можна визначити схильність до хвороб і скласти раціон

Сімейна лікарка з Хмельницького Ольга Пеленичко каже, що дані про групу та резус-фактор, безумовно, необхідні кожній людині. Ці обстеження входять до обов’язкових під час підготовки до оперативних втручань, пологів або інших процедур. Також визначають групу та резус за необхідності переливання крові. Адже вливання несумісної рідини може призвести до серйозних ускладнень.

Належність по резус-фактору може бути позитивною і негативною. Медик каже, що це залежить від наявності певного антигену на поверхні червоних кров’яних тілець. За його наявності у людини позитивний резус, за відсутності - негативний.

Якщо у людини резус-фактор негативний, то при зіткненні з резус-позитивною кров’ю можуть утворитися антитіла. Ольга Пеленичко каже, що це може відбутися при вагітності. Своєю чергою наявність антитіл провокує резус-конфлікт у жінки з її майбутньою дитиною. 

Медик говорить і про те, що науково доведено - люди з певною групою крові мають більшу схильність до деяких хронічних захворювань.Також вчені встановили зв’язок між групами крові та ризиком захворіти на певні види раку, серцево-судинні та окремі інфекційні хвороби. Крім того, групи крові впливають на схильність до панкреатиту та шлунково-кишкових захворювань. 

Серед усіх груп, перша має найнижчий ризик для більшості хвороб. Люди з цією групою схильні до ураження бактерією Гелікобактер пілорі, що інфікує шлунок та дванадцятипалу кишку. Також вони чутливі до хвороб, викликаних вірусом холери, кишковою паличкою та норовірусом, що викликає шлунково-кишкові захворювання.

Особи із другою групою крові мають підвищений ризик розвитку раку шлунка. А серед серцево-судинних захворювань - висока можливість тромбозу вен. Останнє характерно і для третьої, і четвертої групи крові.

Видання UkrHealth пише про те, що групу варто враховувати при складанні свого раціону. Так, першій групі рекомендується вживати більше м’ясних і рибних продуктів, а також свіжі овочі. Потрібно обмежити вживання молочних продуктів й не рекомендується переїдати.

Людям із другою групою фахівці радять збільшити в раціоні кількість овочів та фруктів, йогуртів і соків, курки та риби. Слід уникати бобів, чистої кави та гострої їжі.

Особам, які мають третю групу крові рекомендують обов’язково включити до свого раціону молочну їжу, овочі і баранину. Крім того, радять обмежити кількість вживання спиртного та продуктів з консервантами.

Для четвертої групи якнайкраще підійде органічна та екологічна їжа, свіжі фрукти і овочі. Слід уникати смаженої й жирної їжі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олена Тіткова

    🤦🤦🤦 Скажіть де роблять і які ціни?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up