Хмельничанка звинувачує стоматолога у смерті чоловіка: що відомо

Хмельничанка звинувачує стоматолога у смерті чоловіка: що відомо
  • Помер батько 16-річного підлітка і місячного немовля.
  • У трагедії дружина звинувачує хірурга стоматологічного центру. 
  • Що розповідають про лікаря і як це коментують в поліції?

Хмельницького стоматолога звинувачують у смерті пацієнта. Рідні запевняють, для 42-річного чоловіка фатальним стало видалення зуба на Прибузькій. Що про це відомо?

Втратив свідомість у стоматологічному кріслі?

“Не поцікавився здоров’ям пацієнта і не зробивши пробу, вколов йому препарат, який був протипоказаний, чим і вбив людину”, - допис з такими словами розмістила у Фейсбук хмельничанка Альона Шуляк. Жінка звинувачує лікаря у смерті свого чоловіка. Мовляв, той був пацієнтом стоматолога-хірурга Дениса Якубовського.

Відео дня

За словами хмельничанки, її чоловік двічі втрачав свідомість. Один раз у стоматологічному кріслі, інший - після прийому, коли спустився з кабінету на перший поверх. "Швидку" йому викликали перехожі. Альона Шуляк розповіла, що чоловіка врятувати не вдалося. Без батька залишилась 16-річна дитина і місячний малюк. 

У своєму дописі жінка не добирала слів і запевняла, що саме “халатність” лікаря призвела до трагедії. Ба більше, навіть попросила розголосу, аби застерегти інших. 

  • Мій чоловік втратив свідомість у нього в кріслі, він навіть не визвав швидку, а просто привівши його до тями випровадив з кабінета. Спустившись на перший поверх, мій чоловік знову втратив свідомість, швидку вже викликали інші люди. Але на превеликий жаль врятувати його не вдалось, - вказала на своїй сторінці Альона. 

Допис хмельничанки про так звану лікарську помилку поширили понад 2,6 тисячі разів, а прокоментували його понад дві сотні людей. Після чого жінка навіть обмежила можливість залишати коментарі.

Що відомо про лікаря?

Денис Анатолійович Якубовський працює у комунальному підприємстві “Медичний стоматологічний центр”, що на Прибузькій, 18. Навчався у Вінницькому національному медичному університеті, який закінчив у 2010 році. Про це вказано на сайті medics. 

Варто зазначити, більшість людей у коментарях були пацієнтами Якубовського і відтак стали на його захист. Одні відгукуються про нього як про “лікаря від Бога” і “професіонала своєї справи”, інші висловлюють свої припущення щодо події і намагаються його виправдати. 

До речі, на сайті medics.ua, стоматолог-хірург Якубовський має “5 зірок”, а також чимало відгуків, теж переважно схвальних. Ось кілька з них:

  • Людина на своєму місці! Вирвали зуб за 3 хв. Абсолютно безболісно! Лікар уважний та компетентний.
  • Дуже вдячний за роботу та терпіння. Денис Анатолійович гарний спеціаліст. Дуже вдячний за роботу та терпіння. Денис Анатолійович - гарний спеціаліст.
  • Денис Анатолійович - це лікар від Бога! Наскільки сильно я боялася видаляти зуби мудрості, але лікар заспокоїв, все спокійно пояснив, ввічливий, тактовний, добрий! 5 хв. І зуба не було ні болі після, все на найвищому рівні, лікар який справді любить свою роботу!

Як коментують в поліції?

Про трагічний випадок було повідомлено до поліції.  Як зазначила речниця Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області Інна Глега, за даним фактом були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 140 Кримінального кодексу - тобто “Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником”. 
Як додають в поліції, наразі чекають результатів судово-медичної експертизи. 

Щоб відсторонити - немає підстав

Журналіст “ВСІМ” намагалась зв’язатись з керівництвом медичного закладу, аби почути коментар щодо Дениса Якубовського. Та, на жаль, поспілкуватися не вдалося. За офіційним коментарем звернулись до управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради. Там зазначили, що про подію знають. Однак деталей - не розголошують. 

За словами начальника управління Бориса Ткача, стоматолог надалі виконує свої професійні обов’язки, адже відсторонити його від роботи - немає підстав. Чекають на результати експертизи. 

  • Про випадок відомо. Ми чекаємо на результати патологоанатомічного дослідження. Він продовжує виконувати обов’язки. А на якій підставі ми його маємо відстороняти? Поки ніяких підстав немає. Кримінальної справи немає. Чекаємо результатів розтину, - каже Борис Ткач.

Наразі інших подробиць події не повідомляють. Подальший хід справи вирішить судово-медична експертиза.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Читайте також:

П'ятеро хмельничан заразились лептоспірозом. Як запобігти небезпечній хворобі?

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (206)
  • Tanya Bondar

    Усі мудрі зуби,що мала мені видалив цей талановитий  лікар,-все зажило,як на собаці)Після  візиту до нього  стоматолога  взагалі  перестала боятись...Величезне  дякую,Вам,Денис)
  • Oksana ruzanska

    Багато разів я ,мій чоловік,діти зверталися до Дениса і ніколи не було жодних нарікань щодо некомпетентності лікаря.Дуже шкода молодого чоловіка,що помер..Щиро співчуваю рідним
  • Людмила Дзісяк

    В 2015 р пішла на лікування 7 го зуба, розковиряли так , що аж гноєм загнало , за місяць до весілля. В тій же лікарні робили дренаж і чистили, добре що потім знайомий сусід стоматолог відвернув від тієї стоматології. І запросив до себе , довго я ще лікувала наслідки так званого лікування на прибузькій.
  • Анюта Новіцька

    А ще нагло ,та відкрито просять хабарі,бо ніхто на-це не звертає уваги і вони залишаюця безнаказними...

keyboard_arrow_up