Хмельницька волонтерка розповіла про ситуацію з COVID-19 на Сході

Хмельницька волонтерка розповіла про ситуацію з COVID-19 на Сході
Фото з архіву Тетяни Юзепчук (Торецьк. Посилка з Хмельницького для військових медиків. Благодійний фонд "Подих Надії Нації")
  • Тетяна Юзепчук з 2014 року допомагає військовим на Сході.
  • Продовжує це робити і під час пандемії. 
  • Каже, у хлопців немає елементарних засобів захисту від коронавірусу.

Майже місяць Україна живе в умовах жорсткого карантину. Зі стрічок новини лише й чути що про коронавірус. Всі інші проблеми - відійшли на задній план. Почали забувати і про військових, які зараз відстоюють Україну на Сході. В цей час вони не припиняють нести важкі втрати. Щодня зведення звітують про нові обстріли, загиблих та поранених. Є серед військових і перші втрати через COVID-19. Днями відійшов у вічність військовослужбовець ЗСУ, у якого було діагностовано коронавірус. Про це журналістам vsim.ua розповіла хмельницька волонтерка Тетяна Юзепчук. 

Дівчина з 2014 року опікується захисниками України. Не полишає їх і під час пандемії. Каже, наразі на фронті - гаряче, як ніколи. До повсякденних потреб військових додалася відсутність елементарних речей у боротьбі з коронавірусом. Немає засобів для дезінфекції, масок, респіраторів. 

Фото зі сторінки Тетяни Юзепчук у Facebook
  • Відео дня
    /li>

"Як з бронежилетами у 2014"

Тетяна щодня спілкується із волонтерами з різних регіонів, веде розмови із військовослужбовцями зі Сходу. Каже, тамтешнє забезпечення наших хлопців ледве дотягує до трієчки. 

До Тетяни щодня звертаються військові із різних частин та розповідають про свої потреби. Допомогти намагається чим може. Та в умовах карантину це важко. За словами дівчини, люди практично перестали реагувати на пости по збору коштів та про допомогу військовим. 

Фото зі сторінки Тетяни Юзепчук у Facebook

"Не будьте байдужими одне до одного"

Польові умови, бліндажі та окпи - самі по собі далекі від санітарії. До того ж, за словами Тетяни, на фронті відчувають величезну потребу в засобах дезінфекції приміщень. Потрібні: безконтактні термометри, маски, окуляри, респіратори, захисні костюми, антисептики, бахіли, рукавички. 

Дівчина наголошує, що лише разом ми поборемо COVID-19. А головне в цей час, за її словами, підтримувати одне одного незалежно від статусу, соціального положення чи політичних уподобань. 

Наразі волонтери фонду готують чергову посилку на Схід також вони допомагають кільком медичним закладам Хмельницького. Детальний список потреб Тетяна розмістила на своїй сторінці у Facebook

Долучитися до допомоги можна, перерахувавши кошти на одну із карток волонтерки.

Картка Приватбанку: 4731 2191 1727 2033 - Юзепчук Тетяна.

Картка Монобанку: 5375 4141 0801 3375 - Юзепчук Тетяна.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up