Кому і скільки потрібно сексу: відповідає хмельницький експерт

Кому і скільки потрібно сексу: відповідає хмельницький експерт
Фото 24tv.ua
  • Фундаментом гармонійних стосунків є статева конституція людини.
  • Саме вона допомагає визначити кому і скільки сексу потрібно. 
  • Що це і як працює розповів хмельницький сексолог.

Хоч і всі люди індивідуальні, та статеві потреби є у кожного. Комусь хочеться частіше, комусь рідше, а комусь і без сексу добре. Виявляється, ці показники можуть багато розповісти і про вас, і про вашу сумісність із партнером. Що слід знати про статеву конституцію і чому вона впливає на гармонію в шлюбі, розповів хмельницький сексолог, уролог - андролог, викладач курсу “Психологія сексуальності” кафедри психології та педагогіки ХНУ, Олександр Янцаловський. 

“Як часто у вас виникає бажання зайнятися сексом?” - запитають у вас на прийомі в сексолога. Щоб уникнути незручних пауз, варто озброїтися відповіддю заздалегідь. До речі, це одна з ознак, за якою лікар може визначити ваш тип статевої конституції.  

Що потрібно для сексуальної гармонії?

Скільки разів потрібно займатися сексом? Запитання хоч і вічне, проте відповідь на нього є. Насправді встановленої “дози сексу” не існує. Олександр Янцаловський пояснив, що в кожного вона своя. І залежить вона від кількох чинників. Щоб їх визначити, слід з’ясувати власний тип статевої конституції. Що ж це і як це зробити?

Відео дня

Механізм статевих потреб побудований досить просто. Спробуємо розібрати все по поличках. Сексуальність чоловіка і жінки регулюється певними гормонами. У жінок - естрогенами, в чоловіків - андрогенами. У жінок - естрадіол, основний і найбільш активний статевий гормон. За даними науковців Гумбольдського університету (Каліфорнія), саме він впливає на сексуальний потяг у жінок. Водночас у чоловіків за це відповідає гормон тестостерон. Безумовно, тестостерон є присутнім і в жіночому організмі, але в значно менших кількостях.

Статева конституція жінок й чоловіків генетично обумовлена. Є значна кількість ознак, за якими визначається статева конституція. У чоловіків - це характер оволосіння тіла, перші полюції, вік припинення росту скелету. У жінок - поява перших менструацій, їхній характер перебігу, тип оволосіння лобка, тощо. 

Визначити статеву конституцію можна і за бажанням зайнятися сексом. Якщо воно виникає не частіше ніж раз на місяць - це слабка статева конституція, кілька разів на тиждень - середня. Якщо бажання з’являється кілька разів на день - то статева конституція є високою.

Простіше кажучи, зустрівши чоловіка, з темним волоссям із яскраво вираженим оволосінням на руках, спині, грудях й голові та обличчі (густа рівномірна борода та вуса) - можна з високою ймовірністю віднести  його до сильного типу статевої конституції. Що стосується жінок, на сильну статеву конституцію може вказати оволосіння на руках, темний “пушок” над верхньою губою, ранні регулярні безболісні місячні, тощо. 

Янцаловський Олександр Йосифович
Фото medics.com.ua

Як розповів Олександр Янцаловський, чоловіки з сильною статевою конституцією думають про секс кожні 3-4 хвилини. Ба більше: сильна статева конституція забезпечує більшу тривалість життя, міцніше здоров’я та збільшує шанси досягти успіху в житті.

Так, склавши всі ці пазли в єдине ціле, вимальовується картинка власного типу. Відповідно до цього портрету, сексолог радить підбирати собі партнера. Мовляв, люди, які співпадають по статевій конституції, живуть гармонійним життям. За його словами можуть ужитися й ті, що мають сильну та середню групу статевої конституції, (якщо висока біоритмічна сумісність), а от в інших випадках - уникнути зради складніше.

Також він розповів, що в стосунках важливу роль відіграє коливання чоловіка і жінки в одному біоритмі. За його словами, це є універсальним законом для побудови будь-яких стосунків. Так, кожна людина має три базові біоритми: емоційний, фізичний й інтелектуальний. Олександр Янцаловський каже, що біоритмічну сумісність  визначають за датою народження. Водночас сексолог впевнений, шлюб людей із низькою біоритмічною сумісністю (25 % і нижче) приречений на розпад або вічне терпіння заради дітей, спільного майна чи інших матеріальних чи соціальних чинників. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

keyboard_arrow_up