Купатися чи ні? Воду та пісок з міського пляжу перевірили у лабораторії

Купатися чи ні? Воду та пісок з міського пляжу перевірили у лабораторії
  • Сезон купання на носі. Воду біля міського пляжу нещодавно перевірили в лабораторії. Що показали результати дослідження, дивіться далі.

Уже з червня у Хмельницькому офіційно стартує купальний сезон. Відтак, воду біля міського пляжу перевірили на безпечність.

Які результати?

У ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України" повідомили:

Відео дня

- органолептичний показник водного об’єкта запах, значення БПК (біохімічна потреба в кисні), мінеральний склад за сухим залишком (хлориди) не перевищують нормативних показників;

–  індекс лактозопозитивних кишкових паличок (ЛКП) та індекс колі-фагів, а також відсутність патогенних мікроорганізмів (в т.ч. сальмонел та шигел) відповідають вимогам.

Одночасно, надали інформацію про якість води водопровідної з питного фонтанчика, розташованого на території міського пляжу, та про дослідження піску на наявність яєць геогельмінтів, а саме:

– вода відповідає вимогам ДСанПіН № 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”.

–  досліджений зразок піску відповідає вимогам Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, яйця геогельмінтів відсутні.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Алла Начичко

    Потрібно заборонити вхід з собаками  .вони загаджують пісок і воду .Тварини не повинні загадєувати пляж.

    Оксана Короткова reply Алла Начичко

    Алла Начичко це неможливо,як заборонити заходити безпритульним тваринам? А від домашніх немає такої великої проблеми,бо домашні оброблені і привиті і привчені до вигулу в потрібних місцях
  • Оксана Короткова

    На пляжі мало того туалету,який збудували,треба обов'язково поставити ще хоча б один біотуалет    в другому кінці пляжу( навіть якщо він буде платний) в сезон це необхідно
  • Раїса Вевдюк

    Ще би перевірили воду в озері, що на Озерній! Зі сміттєзвалища біжить, коричнева, смердюча!
  • Ira Marko

    Супер
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up