Магнітні бурі в серпні 2023: коли вони будуть та чи впливатимуть на здоров’я

Магнітні бурі в серпні 2023: коли вони будуть та чи впливатимуть на здоров’я
Фото ілюстративне
  • У серпні геомагнітна активність очікується у другій половині місяця. 

  • Бурі можуть позначитися на самопочутті метеочутливих людей.

  • Розповідаємо коли будуть бурі та як вберегтися.

Останній літній місяць також буде з магнітними бурями. На початку місяця очікується, що сонячна активність буде низькою, однак ближче до середини серпня очікуються магнітні бурі середньої та потужної інтенсивності.

Відповідний прогноз опублікував Центр передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень (NOAA) США.

Календар магнітних бур на серпень

У серпні очікуються магнітні бурі середньої та сильної потужності:

Відео дня

Перша магнітна буря місяця припадатиме на період з 2 по 4 серпня. Хоча її інтенсивність буде помірною, не слід знехтувати цим явищем. Людям з хронічними захворюваннями рекомендується придбати необхідні медикаменти і заздалегідь підготуватися.

Друга магнітна буря очікується в період з 16 по 17 серпня. Це буде потужний сонячний спалах, який може призвести до зміни настрою та проблем зі здоров’ям. Рекомендується уникати зайвого перебування перед комп’ютером або телевізором, оскільки навіть сон може бути порушений.

Остання магнітна буря серпня очікується в період з 18 по 20 серпня. Ця буря матиме помірну потужність, але впродовж майже всього тижня можуть виникати труднощі. Це може вплинути на стосунки з близькими та на роботу.

Довідка:
Магнітна буря – природне періодичне явище, яке виникає в результаті збурення магнітного поля Землі. Вплив на магнітосферу нашої планети має Сонце.  
У середньому магнітна буря триває від 2 до 5 днів. Її поділяють на фази: 
  • початкова (коли сонячний вітер налітає на Землю)
  • головна (відбуваються зміни в магнітосфері)
  • кінцева (відновлення магнітного поля Землі до звичного значення)
Під дією магнітних бур на Землі може змінюватися тиск та температура повітря, а внаслідок того, що корональна маса проникає в атмосферу і взаємодіє з молекулами повітря, можуть утворитися полярні сяйва. 

Як магнітні бурі впливають на організм

Вплив магнітних бур на здоров’я людини не доведений. Певні дослідження вказують на це, однак є й дослідження з протилежними результатами. Так, один з таких аналізів вказував на підвищення ризику інсульту. Однак навіть його автори зазначали, що проблема потребує подальшого вивчення.

Під час іншого ж дослідження фахівці проаналізували 63 мільйони повідомлень у Twitter за кілька років. З них виділили ті, що містять згадки про головний біль та мігрень, та співставили з графіком магнітних бур. Збігів в результаті не виявили.

За словами геофізика Михайла Орлюка, своєрідні «магнітні бурі» людина відчуває щодня. До прикладу, від авто, що проїхало поруч, чи під час спуску в метро. І ці «магнітні бурі» є значно потужнішими, ніж ті, які викликає Сонце. Єдина різниця — згадані «побутові» магнітні бурі є короткочасними, а сонячні — довготривалими.

Магнітні бурі можуть спричинити дискофорт для метеозалежних людей. Найчастіше у цей період проявляються наступні симптоми: 

Як пережити магнітні бурі

В залежності від інтенсивності магнітні бурі здатні вплинути навіть на здорову людину. Щоб уникнути негативних наслідків для здоров’я, у небезпечні дні слід дотримувати простих рекомендацій лікарів:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up