“Маленький супергерой” з унікальною хворобою: де він і як почувається

“Маленький супергерой” з унікальною хворобою: де він і як почувається
Фото зі сторінки Тетяни Шелудько у Facebook
  • Минулого року 2-річному Дмитрику з Хмельницького поставили унікальний діагноз.
  • На лікування потрібно було 380 тисяч євро.
  • Щоб допомогти сім’ї, хмельничани організовували ярмарок і шили на замовлення іграшки.
  • Що із дитиною зараз?

Активний і допитливий, веселий та життєрадісний - такою дитиною завжди був Діма. Все це затьмарив страшний діагноз - анемія Фанконі. Через цю рідкісну генетичну хворобу, життя батьків й самого хлопчика втратило всі фарби. Адже замість ігор з ровесниками, дитина була залежна від переливань. Водночас стіни в лікарні стали єдиним, що Діма щоденно бачив перед собою. Після численних генетичних досліджень, з’ясувалося, що вилікувати дитину можливо лише за кордоном. Для цього була необхідна трансплантація кісткового мозку. 

Історія цієї дитини минулого року сколихнула всю Україну. Допомогти зібрати захмарну для батьків суму - 380 тисяч євро, приєдналися люди зі всієї України. Не залишилися осторонь і хмельничани.

Підтримати сім’ю Шелудько намагалися різними способами. Зокрема - на майдані Незалежності проводили ярмарок. Там виставляли десятки живих ялинок. Їх закупили та оригінально прикрасили представники різних районів та ОТГ області. Біля будинку рад продавали різдвяне печиво та різні смаколики. Приготували їх власноруч мешканці області, школярі та працівники освіти. Продавали їх за внески. В результаті - було зібрано майже сто тисяч гривень.

Відео дня

Приєдналася до збору коштів і хмельничанка Алла, яка власноруч шила м’які іграшки і продавала їх. Таким чином вдалося зібрати понад 10 тисяч гривень. 

Спільними зусиллями, близько за два з половиною місяці, необхідну суму на лікування вдалося зібрати. Розповідаємо, чим продовжилася ця історія.

Після трансплантації були ускладнення

За лікування Дмитрика погодилися взятися в університетській клініці Фрайбурга, що в Німеччині. Відразу після завершення збору грошей, батьки Діми проплатили всі рахунки. А медики взялися за обстеження й пошук донора для пересадки кісткового мозку.

Трансплантацію зробили на початку травня. Після цього протягом місяця в дитини спостерігалася висока температура. Мати хлопчика розповідає, що були й ускладнення. Однак за допомогою професійності медиків - все це позаду.

“Маленький супергерой”

Нині Діма продовжує приймати ряд ліків. Попри важкі випробування, він залишається активним хлопчиком, має гарний апетит і вже почав добре говорити. Скільки ще доведеться бути далеко від рідного дому - жінка не знає. Зараз чекають на результати чергової діагностики й продовжують вірити в одужання Діми. 

На изображении может находиться: 2 человека, полоски, часть тела крупным планом и в помещении
Фото зі сторінки Тетяни Шелудько у Facebook

У свої 3 роки Діма пережив чимало. Сина мама називає “маленьким супергероєм”. Адже впоратися із усіма пережитими складнощами не всім під силу.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Майя Цандур

    ++++++++++
  • Ірина Ковальчук

    🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
  • Лена Явдосюк

    Хлопчик маленький, одужуй ангелятко👼👼👼
  • Марія Голод-Наливайко

    +++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up