Медик з Шепетівки обурений умовами лікування хворих з COVID-19: що каже влада

Медик з Шепетівки обурений умовами лікування хворих з COVID-19: що каже влада
Тут і далі фото з сайту міста Шепетівка
  • Фото, на якому в Шепетівці до лікувального відділення транспортують хворих із СOVID-19, вже облетіло мережу.
  • Автором світлин є лікар Шепетівської ЦРЛ Валерій Сивоконюк.
  • Ситуацію прокоментував очільник ОДА Дмитро Габінет.

Умови перебування хворих із COVID-19 у Шепетівській ЦРЛ нещодавно оприлюднив один із медиків закладу. На фото - транспортування пацієнтів на лікування. На інвалідному візку людей разом з їхніми речами перевозять між відділеннями. При цьому один з лікарів несе на плечі кисневий балон. Автором світлин є завідувач відділенням анестезії та інтенсивної терапії лікарні Валерій Сивоконюк. Медик оприлюднив фото, аби привернути увагу влади. Оскільки, за його словами, у закладі є кілька проблем, що суперечать повноцінному лікуванню пацієнтів із коронавірусом. Про це йдеться на сайті міста Шепетівка.

“Кисневої станції та ліфта немає”

Шепетівська ЦРЛ почала прийом хворих 27 серпня. Окрім шепетівчан, туди доставляють пацієнтів з сусідніх районів. Станом на вчора, 8 жовтня, там перебуває 50 пацієнтів з діагнозом COVID-19. Ще 23 - із підозрою. Такі дані подає Хмельницька ОДА.

На сайті міста Шепетівка йдеться, що наразі заклад не оснащений необхідним обладнанням для лікування. Зокрема, немає достатньої кількості кисню, а також відсутній ліфт. В результаті - немає можливості належним чином транспортувати пацієнтів між відділенням. Крім того, Валерій Сивоконюк розповів, що в лікарні залишився один не задіяний апарат ШВЛ. Медик каже про те, що пацієнти ризикують не отримати необхідну допомогу.

Відео дня

Облаштування ліфта в медзакладі обійдеться приблизно в 1,5 мільйона

Сьогодні, 9 жовтня, під час брифінгу голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет прокоментував ситуацію. За його словами, Шепетівська ЦРЛ оснащена усім необхідним. Щодо ліфта очільник ОДА сказав, що за всю історію медзакладу жодного разу питання про його облаштування не піднімалося. Адже більшість хворих лікуються на першому поверсі. Водночас на другому розташована реанімація, що є проблемою організації лікувального процесу в закладі. 

Поміж тим, вчора, 8 жовтня, до Шепетівської ЦРЛ навідувався фахівець, який займатиметься розробкою проєкту майбутнього ліфта. Обійдеться це в 49 тисяч гривень. Дмитро Габінет повідомив, що вартість облаштування самого механізму - близько 1,5 мільйона гривень. Планують, що проєкт буде готовий наприкінці листопада. 

Прокоментував голова Хмельницької ОДА і те, що медик ніс у руках кисневий балон. Мовляв, це було його ініціативою. “Та це не означає, що відсутні інші засоби для цього”, - зауважив він. 

Щодо інших обурень лікаря з Шепетівки Дмитро Габінет нічого не сказав. Однак напередодні перший заступник голови ОДА Роман Примуш під час брифінгу заявив: якщо велика кількість хворих потребуватиме кисневої терапії, то пацієнтів направлятимуть на лікування до сусідніх районів. Наприклад, до Славутської ЦРЛ або СМСЧ Нетішина. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (28)
  • Анонім

    Перше фото епічне. Може бути символом незалежної України. Виглядає як твір художників 19 століття. Ближче до Перова. Не тільки виглядом, а тим, що мало що з тих пір помінялось а Україні.
  • Luba Kuman

    Я забыла там ещё 18 тонн золота , я думаю даже это слихвой  хватить ещё и таможеннику останеться
  • Володя

    Але головне, щоб ставки підняли. Лицеміри у білих халатах. Можна було і промовчати про ставки, а лише написати про погане забезпечення апаратами ШВЛ тощо.
  • Наталья Самойленко-васюкина

    А если врач женщина. Что делать тогда, очевидно придется баллон катить.

    Наталья Самойленко-васюкина reply Наталья Самойленко-васюкина

    Олександр Бойко Смешно!

    Олександр Бойко reply Наталья Самойленко-васюкина

    Natalya  Samoylenko-Vasyukina відкрутити ветиль і він сам полетить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up