Менші порції та корисні альтернативи: Супрун дала поради тим, хто не може відмовитися від солодкого

Менші порції та корисні альтернативи: Супрун дала поради тим, хто не може відмовитися від солодкого
Фото: vesti.dp.ua
  • Багато хто не може відмовитися від солодощів, особливо після вечері.
  • І якщо бажання посмакувати солоденьким виникає у вас постійно, то будьте обережні.
  • Надмірна кількість цукру в раціоні шкодить вашому здоров‘ю.

Надмірна кількість цукру в раціоні діє як бомба сповільненої дії та шкодить здоров‘ю. А комбінацію цукру, білого борошна, масла та транс-жирів це своєрідний"діабет на тарілці". Однак, так важко відмовитися від солоденького.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбук дала поради тим, хто не уявляє життя від улюблених ласощів. 

Як вона зазначає, більшу небезпеку для здоров‘я має не сам цукор, а саме штучні добавки, які додають до продуктів, щоб зробити їх смачнішими.  Солодощі здебільшого дарують лише  "пусті" калорії, які не приносять ніякої користі. Тому краще зменшити кількість таких продуктів у своєму раціоні.

Відео дня

Якщо ви не можете відмовитися від солодкого повністю, то ось кілька порад, як обмежити його кількість:

1. Готуйте власні десерти. Як запевняє Супрун, солодощі із магазину зазвичай перенасичені шкідливими доданими цукрами та іншими домішкам. А у власних десертах ви зможете використати менше олії та цукру, або ж додати до десерту більш корисні додатки, сухофрукти чи горіхи.

2. Контролюйте порції. Не обмежуйте себе, їжте свій улюблений десерт коли бажаєте, однак контролюйте розмір порції.

3. Обирайте більш корисні альтернативи: чорний шоколад, горіхи, мед та сухофрукти можуть замінити шкідливі тістечка з кремом.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up