Молочка та м'ясо: чим найчастіше труяться хмельничани

Молочка та м'ясо: чим найчастіше труяться хмельничани
Фото ілюстративне
  • Лише у січні до лікарень з кишковими інфекціями звернулося більше сотні хмельничан.
  • Що найчастіше ставало причиною нездужання, дивіться далі.

Протягом минулого місяця у Хмельницькій області зареєстровано 168 випадків гострих кишкових інфекцій, а саме: сальмонельозів – 13 випадків, дизентерії – 7, гастроентероколітів – 148, в тому числі ротавірусної етіології – 10.Серед захворілих 51,2% становлять діти. Про це повідомили у ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України».            

Як зазначають, рівень захворюваності по сумі гострих кишкових захворювань, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, знизився на 7,7%. У 164 випадках (99,4%) встановлено харчовий шлях передачі збудника інфекції.

Серед факторів передачі переважають кулінарні вироби – 25%, на молоко та молочні продукти і м’ясо та м’ясопродукти припадає по 20,7%, овочі, фрукти – 11%, рибу та рибопродукти – 6,7%, м’ясо птиці – 4,3%, яйця, яйцепродукти та інші харчові продукти – по 3,7%, кондитерські вироби – 2,4%, напої – 1,2%.

Відео дня
Фактори передачі збудника інфекції при гострих кишкових інфекціях, які були встановлені під час опитування хворих (у відсотках)

Пам'ятайте, для запобігання захворюванню на кишкові інфекції необхідно дотримуватись простих і доступних кожному правил:

  • мийте руки;
  • обов’язково кип’ятіть воду з колодязів;
  • ретельно мийте усі харчові продукти та уважно готуйте м'ясо, яйця й молоко;
  • зберігайте сирі та приготовлені продукти окремо та слідкуйте за терміном їх придатності;
  • уникайте продукції зі стихійних ринків;

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

  

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Sidorcuk Masa

    Группа китайских ученых под руководством Сингуана Ли из Уханьского университета !!!!биоинженерии!!!!!!???? попробовали уточнить происхождение короеновируса

    Бумеранг? Или юлька у них тоже в урюдее оппозиции???

    Sidorcuk Masa reply Sidorcuk Masa

    Иследователи заметили, что 2019-nCoV особенно сильно отличается от своих родственников одним местом в геноме, где, предположительно, произошла рекомбинация между коронавирусом летучей мыши и каким-то другим вирусом. Чтобы определить, от кого вирус летучих мышей мог позаимствовать участок генома, ученые сравнили частоту использования синонимичных кодонов у разных коронавирусов, которые заражают сурков, ежей, птиц, летучих мышей, человека и других хозяев. В итоге чужеродный фрагмент в геноме 2019-nCoV по своим «предпочтениям» оказался ближе всего к коронавирусам китайских змей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 Лікарня у Хмельницькому почала продавати електроенергію 18:35 Зеленський вручив нагороди прикордонникам у Хмельницькому (ВІДЕО) 17:51 Поселення старожителів на Хмельниччині мало не стало сільськогосподарською землею 17:08 У громаді на Хмельниччині запустять безкоштовний автобус до кладовища Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 16:31 На Хотовицького затримали чоловіка з наркотиками, – поліція 16:06 Симчишин ухвалив чотири кадрові рішення (ІМЕНА) 15:45 Нові знижки на улюблені товари в мережі супермаркетів «Грош»! (новини компаній) 15:20 На Хмельниччині на воді за добу загинули двоє людей 15:10 До кладовища у Шаровечці курсуватиме додатковий транспорт 14:06 Закон про мобілізацію, НМТ й запис до школи: про зміни в травні для хмельничан 13:34 Зеленський побував у Хмельницькому (ВІДЕО) play_circle_filled 12:01 У Старокостянтинові в квартирі вибухнула граната. Є постраждалий 11:51 Чому скорочують Хмельницький обласний ліцей? Версія влади та позиція батьків і вчителів 11:00 Сергій Тюрін офіційно став головою Хмельницької ОВА 10:24 «Пішов неповторний голос». Хмельничани попрощались з артистом ансамблю «Козаки Поділля» 09:20 Вручили нагороди рідним загиблих воїнів з Хмельниччини: імена photo_camera 20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up