Молочка та м'ясо: чим найчастіше труяться хмельничани

- Лише у січні до лікарень з кишковими інфекціями звернулося більше сотні хмельничан.
- Що найчастіше ставало причиною нездужання, дивіться далі.
Протягом минулого місяця у Хмельницькій області зареєстровано 168 випадків гострих кишкових інфекцій, а саме: сальмонельозів – 13 випадків, дизентерії – 7, гастроентероколітів – 148, в тому числі ротавірусної етіології – 10.Серед захворілих 51,2% становлять діти. Про це повідомили у ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України».
Як зазначають, рівень захворюваності по сумі гострих кишкових захворювань, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, знизився на 7,7%. У 164 випадках (99,4%) встановлено харчовий шлях передачі збудника інфекції.
Серед факторів передачі переважають кулінарні вироби – 25%, на молоко та молочні продукти і м’ясо та м’ясопродукти припадає по 20,7%, овочі, фрукти – 11%, рибу та рибопродукти – 6,7%, м’ясо птиці – 4,3%, яйця, яйцепродукти та інші харчові продукти – по 3,7%, кондитерські вироби – 2,4%, напої – 1,2%.

Пам'ятайте, для запобігання захворюванню на кишкові інфекції необхідно дотримуватись простих і доступних кожному правил:
- мийте руки;
- обов’язково кип’ятіть воду з колодязів;
- ретельно мийте усі харчові продукти та уважно готуйте м'ясо, яйця й молоко;
- зберігайте сирі та приготовлені продукти окремо та слідкуйте за терміном їх придатності;
- уникайте продукції зі стихійних ринків;
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.
Бумеранг? Или юлька у них тоже в урюдее оппозиции???