МОЗ хоче посилити карантин 13 вересня: що відомо

МОЗ хоче посилити карантин 13 вересня: що відомо
Ілюстративне фото
  • Перехід всіх регіонів до «жовтої» зони може відбутися у понеділок.

  • Можливе посилення карантину прокоментували в Хмельницькій ОДА.

Міністерство охорони здоров’я звернулося до Кабінету міністрів з проханням перевести Україну з «зеленої» до «жовтої» зони. І, як наслідок, посилити карантинні обмеження 13 вересня. За словами міністра Віктора Ляшка, в державі перевищені показники, які відповідають переходу до жосткіших обмежень. Про це повідомляє «Українська правда».

До кінця цього тижня, тобто до 12 вересня, відбудеться засідання державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ній і будуть розглядати посилення карантину. У випадку прийняття постанови на «жовтий» рівень перейде відразу вся територія України.

Віктор Ляшко також зазначив, що разі переходу заклади освіти будуть працювати очно за умови вакцинації понад 80% педагогічного персоналу. Змін в обмеженнях на роботу громадського транспорту «жовта» зона не передбачає.

Відео дня

Можливе посилення карантину сьогодні, 8 вересня, прокоментував директор департаменту охорони здоров'я Хмельницької ОДА Олександр Завроцький:

— Станом на сьогодні рішення немає, але ми бачимо, що за одним із індикативних показників за рівнем захворюваності на COVID-19 ми перевищили. Це коефіцієнт випадків інфікування, він зараз складає 6,9%, тобто перевищує 4%. Тому рішення буде прийматися державною комісією ТЕБтНС за подання міністра охорони здоров’я. Якщо це відбудеться, звичайно, буде запроваджена «жовта» зона, — сказав чиновник.

Читайте також: Чотири смерті і 85 нових хворих на COVID-19: свіжі дані по Хмельниччині

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ирина Косметико

    завалять нашу країну на дно вже точно своїми карантинами
    Даю 99% що ціни після карантину-локдауну піднімуться ще
    купуйте олію і все інше по несправжнім цінам, скоро тільки хліб і зможемо їсти.
    Звичайно продавці будуть нити, що ніхто нічого не купує, а вони жирують
  • Владимир Денев

    От уе...аны

keyboard_arrow_up