На Хмельниччині медики залікували до смерті пацієнтку: їх судили

На Хмельниччині медики залікували до смерті пацієнтку: їх судили
  • Обвинувачувані – хірурги шепетівської та хмельницької лікарень.
  • Жінка померла через неправильно поставлений діагноз.
  • Натомість суд звільнив медиків від покарання.

На Хмельниччині судили трьох лікарів: хірурга і в.о. завхірургічним відділенням Шепетівської районної лікарні та хірурга Хмельницької обласної лікарні. Їх звинувачували у неналежному виконані своїх обов`язків, що призвело до смерті.

Про це стало відомо з вироку суду від 20 березня 2024 року.

За матеріалами справи, 11 квітня 2016 року близько 13 години до хірургічного відділення шепетівської лікарні поступила жінка з болем в животі. Лікар поставив їй діагноз «гострий панкреатит».

Відео дня

У Шепетівській ЦРЛ хвору лікували відповідно до діагнозу (спазмолітиками, знеболюючими, інфузійною терапією). Проте це не давало результату – у жінки продовжувались болі та була підвищена температура тіла.

Такі симптоми не свідчили про загострення панкреатиту. Тому лікар, кажуть в суді, мав провести додаткові обстеження та з’ясувати причини недуги, зокрема використати методи фізикального обстеження, зробити рентгеноскопії шлунково-кишкового тракту, провести аналізи крові та калу.

Проте цього не зробив і не встановив правильний діагноз (кишкову непрохідність).

Далі хірург виписала хвору додому без обстеження. А заввідувач відділенням, за інформацією, не проконтролював підлеглу, яка лікувала не ту хворобу.

14 квітня 2016 року пацієнтку у важкому стані привезли до обласної лікарні. Там лікар-хірург поставив діагноз «непрохідність кишечника» і дав хворій розчин барію. Натомість, як вважають правоохоронці, хірург мав протягом 2 годин прооперувати пацієнтку, а не відкладати це на наступний день. 

Наступного дня хворій все ж зробили операцію, але разом з тим констатували її смерть. Причиною трагедії стала інтоксикація через загноєння внаслідок гострої кишкової непрохідності.

Проте, коли суд всіх заслухав, то вирішив звільнити лікарів від кримінальної відповідальності. Адже пройшов час, за який їх могли притягнути до відповідальності, тобто закінчились строки давності – минуло більше п`яти років.

На ухвалу можна подати скаргу до Хмельницького апеляційного суду.

Читайте також: Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Андрей Варабей

    Скільки людей вже зарізали в обласній і скільки ще поріжуть....... хірургія при підозрі на онкологію  не дообстежує і оперує аби збрити бабло.... ПідШмурДяк, привіт!
  • Саша Шпак

    підір..си судді та слідство справу розвалили. От де майдан чому немає???????????????????

    Читач62 reply Саша Шпак

    Зате герої судити старих пенсіонерів, бо торгували яблуками, петрушкою, морквою не там де потрібно. А там де потрібно теж не безплатно.
  • Оксана

    Наш суд самий гуманний суд в світі!!!!!! А те що хтось поховав близьку людину , то все пусте..  Як не крути строки давності....
  • Рокі

    Судити сук. А що робили правоохоронці до цього часу???? Посадити усіх. Особливо звернути увагу на правоохороні органи. Вбили людину а їх звільнили??? Це як????

keyboard_arrow_up