“Наш світ перевернувся”: у Хмельницькому рятують життя маленького Мар’яна

“Наш світ перевернувся”: у Хмельницькому рятують життя маленького Мар’яна
Фото з архіву родини Коберських
  • Мар’яну Коберському - 1 рік і 8 місяців і у нього рак 4-ї стадії.
  • Хлопчик самостійно не може навіть сидіти. 
  • Батьки у відчаї та просять допомоги в хмельничан.

Хвороба завжди підкрадається непомітно. Ще на початку серпня родина Коберських насолоджувалася щасливими сімейними моментами та збиралася везти у відпуску своїх трьох синів. Незадовго до омріяної поїздки на море молодшому Мар’янчику зробили планове щеплення. Малюк трохи температурив, але все швидко минуло. Коберські спакували чемодани та поїхали відпочивати.  

Перші дні на курорті вони насолоджувалися сонечком та морем. Як ніхто поїздці радів Мар’янчик. А вже через кілька днів хлопчик став кволим та пасивним. Батьки поміряли йому температуру. Вона була підвищена - 37.5 градусів. Хлопчика відвели до медпункту. Там зробили всі необхідні процедури, Мар’ян трохи поспав і температури, як не бувало. Через кілька днів все повторилося знову. 

То, як виявилося згодом, були перші запізнілі дзвіночки. 

Відео дня

  • В нас троє дітей, старші в дитинстві теж хворіли, бувало температурили. Тому спочатку ми такі симптоми списували на зміну клімату. Крім цього нього два зуба лізли. Плюс недавно перенесене щеплення. Коли синуля температурив, ми не виходили на пляж, були в тіні і все проходило. Але по приїзду вирішили сходити до лікаря, - говорить тато  хлопчика Андрій Коберський.

"Хвороба проявляється пізно"

Похід до медиків став для батьків справжнім шоком. В районній лікарні у хлопчика запідозрили страшну хворобу. Направили на консультацію до обласного центру. А в Хмельницькій обласній дитячій лікарні побоювання підтвердилися. У хлопчика виявили нейробластому (злоякісну пухлину) 4 стадії.

  • Те, що ми були шоковані - це нічого не сказати.  Наш Мар’янчик завжди дуже активний і непосидючий хлопчик. Він любить гратися з братиками, завжди усміхнений і веселий. І тут такий діагноз. Нам в лікарні пояснили, що ця хвороба завжди проявляється в останній момент. Особливо у таких маленьких діток до 4-ї стадії може взагалі не бути симптомів. Так за кілька днів наш світ перевернувся з ніг на голову. Дружина зараз з Мар’янчиком в лікарні. Йому вже почали капати хімію, - пояснив Андрій. 

Зараз Мар’янчику 1 рік і 8 місяців. Попереду на дитину очікує 10 блоків хіміотерапії. Якщо вона пройде вдало, дитині зроблять пересадку кісткового мозку. 

  • Кожен блок триватиме 3 місяці. Мар’янчика вже  почали капати у Хмельницькому. В понеділок я вдруге був на консультації в дитячого онколога в інституті раку в Києві. Вона взяла два аналізи в роботу. Коли прийдуть результати, буде консиліум і там вирішуватимуть, як буде проходити подальше лікування, - розповідає тато Мар’янчика. 

"Прогнозів не дають"

В Україні за лікування дитини беруться, але жодних прогнозів не дають. Тому батьки почали шукати варіанти за кордоном. Відправили запит до німецької клініки. Там виставили просто колосальний рахунок.   

  • У нас лікують цю хворобу, але показник позитивного результату невеликий. Одужує лише 20% дітей. Смертність складає 80%. Сподіватися лише на те, що він будить в списку цих 20% ми не можемо. Позавчора нам дала відповідь німецька клініка. Виставили два рахунки на загальну суму 650 тисяч євро. Відправили запити ще в ішні іноземні клініки. Чекаємо результатів, - розповідає Андрій. 

Зараз Мар’янчик кволий та має понижену температуру. В нього спостерігається анемія. Він не має сил самостійно сидіти. Переважно лежить. Припіднімається лише тоді, коли його обкладають подушками. Самостійно дитині важко тримати власну вагу. Тато хлопчика просить всіх небайдужих  про допомогу. 

Реквізити та виписки з лікарень 

Допомогти маленькому Мар’янчику можна перерахувавши кошти на картку ПриватБанку, яка належить його тату.

Реквізити: 5168 7426 0080 4789 - Коберський Андрій Павлович.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Master

    Антон, тобі не коментарі за ПК писати, а мити сантехніку на вокзалі)) у тебе повністю відсутній емоційний інтелект і культура
  • Амелі

    Жахаюсь прочитаному!! А скільки ще таких дітей, про яких тут мова не йде!! Як не прислухатись до слів старої та досвідченої лікарки про те, що українців винищують, саме роблячи щеплення. Нехай відкрито покажуть статистику тих, хто після цих смертельних уколів захворів. Хто хоча б частково має доступ до таких документів, той ризикує своїм життям. Одна Супруниха своїми винищувальними вказівками знищила тьму народу. Не дарма ж її прозвали "доктор смерть". Підвісити б її за ноги над багаттям... Милий, маленький хлопчику, хай береже тебе Божа матір, ангел-хранитель і усі святі, а з тобою разом усіх діток, що проживають у цій країні. Може настане такий час, коли і на оновленій землі врага не буде супостата, а буде син і буде мати, І будуть люде на землі.

    Антон reply Амелі

    При чому тут прививка до раку? якщо ви неадекват то нам усім сумно за вас. якщо не маєте елементарної освіти та критичного мислення то не поширюйте нісенітниці!!!!

    Анонім reply Амелі

    Ви хоч розумієте, скільки потрібно часу, щоб пухлина до 4-ї стадії виросла, до чого тут це щеплення, яке місяць тому зроблене? Побачили "нейробластома" і "прививка" в одному тексті - уже істерика.

    Амелі reply Анонім

    Ви лікар? Для того, щоб ця пухлина виросла, достатньо одного місяця((  це - дитина, а не дорослий. Ось такі пофігісти дозволяють поширюватись людиновбивству

    Антон reply Амелі

    Сумно за ваш рівень освіти та знань. Пухлина за місяць. Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь. Амелі ідіть читайте та не в інтернеті дешеві статті. про ваш рівень знань ми вже всі склали враження.

    Анонім reply Амелі

    А ви лікар? Який лікар стверджуватиме, що через щеплення, зроблене на початку серпня, до 23 серпня УТВОРИТЬСЯ й виросте до 4-ї стадії пухлина з метастазами? Це нісенітниця. Почитайте про нейробластому. Це ЕМБРІОНАЛЬНА пухлина, що старша дитина, то менша ймовірність захворювання. Є багато випадків, коли діти вже з нею народжуються. За кордоном часто її виявляють ще до народження. Якби у виникненні нейробластоми були винні щеплення, то ймовірність захворіти з віком би навпаки підвищувалася, оскільки щеплення й ревакцинації роблять дітям регулярно. Крім того, тоді б у нещеплених дітей нейробластома не утворювалася, а це не відповідає дійсності. І її перебіг справді довго не супроводжується жодними симптомами. Але справді, цікавіше начитатися жовтої преси верещати про людиновбивство через щеплення, памперси й прибульців, і звинувачувати в усьому батьків, лікарів, уряд тощо, аніж щось розумне почитати.

    Tornike Qebadze reply Амелі

    Вы с логикой знакомы????? У них трое детей, если самому младшему они делали прививки значит и двум старшим делали тоже, почему же у них нет рака, ведь они тоже привиты????? Включите соединение между мозгом и языком!

    Антон reply Tornike Qebadze

    ну вона не розуміє цього. її мозок не може сприйняти навіть ту логіку про яку ви пишете. там не має критичного мислення взагалі. і такі глибокі роздуми недоступні користувачу "Амелі". Сумно що таких "осіб" багато в нас

    Анонім reply Tornike Qebadze

    Человек уже назначил врагов и знает причины всех чужих недугов, даже не видя пациента. Логика там уже ни к чему, мешает только.

    Амелі reply Анонім

    яке ж ти гамнисте і безтолкове. розуму не вистачило назватись))) а ще намагається про якісь речі розмірковувати

    Анонім reply Амелі

    Эк вас плющит))) В каждом сообщении так кидаться на незнакомых людей, обзываться, как в детсаду — это, прежде всего, для психики самого агрессора губительно. Неудивительно, что вам "людиновбивці" везде мерещатся.

    валентина reply Амелі

    А химией знаешь почему капают??? Потому что колбаса сделана сейчас из химии, хлеб из химии, сыр из химии, молоко из химии ! Нужно посчитать сколько оксидов МЕТалов того или другого метала , для масы сырья , выдержит человек , чтобы добавлять в продукты питания !!!

    валентина reply Амелі

    Там трое детей!!! Рай - по библии ето царство детей!! Бог свои свои свои  свои души берет назад!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up