Нові карантинні обмеження можуть запровадити у другій половині вересня – МОЗ

Нові карантинні обмеження можуть запровадити у другій половині вересня – МОЗ
Фото - профспілка працівників освіти і науки України
  • У Міністерстві охорони заявили, що Україна знаходиться на порозі запровадження посилених карантинних обмежень.

Минулої доби на Covid захворіло понад 2,6 тисяч українців. У Міністерстві охорони здоров’я зазначають, що динаміка нових випадків йде вгору, але ситуація залишається контрольованою. Зокрема, кількість хворих за тиждень зросла на чверть, а впродовж двох днів поспіль коефіцієнт виявлення випадків інфікування перевищив граничні для «зеленої» зони 4%. Запровадження посилених карантинних обмежень ймовірне в першій половині вересня. Про це повідомив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко, пише інформаційне агенство УНН.

«Поточна ситуація залишається контрольованою, але навантаження на медичну систему зростає — кожне п’яте „ковідне“ реанімаційне ліжко зайняте пацієнтами, на 14% зайняті ліжка „з киснем“. Добова смертність також зросла і в середньому становить 38 осіб на добу (наполовину більше проти минулого тижня)», — сказав Ганиченко. 

Також як передає видання, поки до запровадження жорстких обмежень готуються в столиці. Стало відомо, що обмежувальні заходи планують із 15 вересня. 

Відео дня

Друзі, а Ви за чи проти нових обмежень? Чи потрібно посилювати карантин в Україні, а в Хмельницькому? Діліться своїми думками у коментарях. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Читач20

    Пора бы уже признать кому и зачем это нужно. Всему миру уже известно.  Сколько можно мучить народ? Вирусы всегда были и будут, без них Вселенная не может существовать. А остальное зависит от человека.
  • Любовь Влпдимировна

    замахали
  • Читач23

    І тепер пиняти можна буде тільки на нещеплених. А хто нещеплений, хай не ниє, сам винен

    Читач33 reply Читач23

    а как же Израиль, где больше всего привитых и выше всех уровень заболеваемости?? может мозг включите?

    Andriy Marchyk reply Читач23

    А щеплені не заражаються?
  • Наталія Квасюк

    Хто би   сумнівався. ..

keyboard_arrow_up