Новий рік в умовах пандемії: у МОЗ розповіли про правила безпечного святкування

Новий рік в умовах пандемії: у МОЗ розповіли про правила безпечного святкування
Фото ілюстративне
  • Українців закликають не ставитися легковажно до обмежень та такої хвороби як COVID-19 і провести свято у вузькому колі. 

 

Відзначати Новий рік українцям варто у вузькому сімейному колі,також слід максимально обмежити свої контакти на свята, аби не піддаватися ризику захворіти на COVID-19. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санлікар України Віктор Ляшко.

  • "Правильне святкування новорічних свят у колективі – це з родичами, з якими ви маєте постійний контакт. Якщо хтось далеко проживає або ви рідко зустрічаєтесь – нічого страшного, якщо ви зустрінете Новий рік і Різдво в онлайні з ними, і спокійно все відбудеться. Це всього один Новий рік і одне Різдво. Якщо ми всі ці норми виконаємо, то нам не варто боятися. Якщо "гуляй душа", то дійсно варто боятися, бо поширеність значно збільшується. Коронавірус не відступає, він б'є всі рекорди, величезна кількість летальних випадків", - зазначив Ляшко.

Ляшко наголосив, що легковажно до такої хвороби як COVID-19 ставитися не потрібно.

Зустріти Новий рік вдома у колі членів сім'ї — найкращий спосіб захистити себе і своїх близьких під час пандемії. Про це попередив Центр громадського здоров'я в Facebook.

Відео дня
  • "Якщо ж ви вирішите святкувати разом з іншими, збирайтеся невеликою компанією до 10 осіб або менше. Візьміть до уваги, що святкування в приміщенні більш небезпечні, ніж на відкритому повітрі", - додали в Центрі.

Дотримуючись елементарних правил, можна безпечно відсвяткувати:

  • носіть маску в приміщенні та на відкритому повітрі, переконайтеся, що маска закриває і ніс, і рот. У холодну погоду надягайте маску під шарф, лижну маску;
  • зберігайте запасну маску на випадок, якщо ваша стане вологою від дихання або від снігу або дощу;
  • дотримуйтеся фізичної дистанції. Пам'ятайте, у приміщенні або на вулиці у вас більше шансів заразитися або поширити COVID-19, ніж якщо ви перебуваєте в тісному контакті з іншими людьми;
  • наскільки це можливо, уникайте скупчення людей і погано провітрюваних приміщень. - Періодично відкривайте вікна і двері, щоб провітрити кімнату;
  • часто мийте руки водою з милом не менше 20 секунд, особливо після того, як ви перебували в громадському місці, плювали або кашляли і перед їжею. Якщо такої можливості немає, використовуйте дезінфікуючий засіб для рук, що містить не менше 60% спирту.

 

Нагадаємо, Уряд послабив ряд карантинних обмежень під час новорічних свят. Зокрема, дозволили роботу закладів громадського харчування в новорічну ніч і до 7-ї години ранку 1 січня. Відповідні зміни внесли до чинних карантинних обмежень, які діють по всій території України з 19 грудня.
 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up