На дворі лише липень, а на прилавках магазинів вже є різноманіття кавунів, які так обожнює багато хто з нас. Однак, не варто ось так одразу "накидатися" на ці літні смаколики, адже ви можете нашкодити здоров'ю. Як правильно їсти кавун, щоб уникнути неприємностей, розповіли у сюжеті "1+1".
Отже, ось кілька правил:
1. Обов’язково мийте кавун. Мікроби накопичуються на ньому під час зберігання та транспортуванні. Тож, вони можуть потрапити в м’якуш під час відрізання скибки. Аби уникнути "дискотеки" у вашому животі, краще ретельно помийте кавун перед тим як покуштувати його.
2. Білі або жовті прожилки в м’якоті - не їжте такий кавун. Прожилки в середині кавуна з’являються, якщо він був підживлений селітрою, для пришвидшення росту.
3. Не їжте світлий м'якуш біля скибки та плодоніжки. Що ближче до шкірки, то більше нітратів.
4. Спочатку спробуйте самі, а потім давайте дітям. Краще частувати малечу кавуном після того, як його скуштували дорослі.
5. Не переїдайте. Хоч це і корисна ягода, але якщо кавуна з’їсти забагато то може виникнути дискомфорт у животі.Також, це додаткове навантаження на нирки.
Читайте також: Чи варто вже їсти диню? Журналісти vsim.ua перевірили її на нітрати
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.