Панацеї ще не придумали: як врятуватись від осінньої алергії

Панацеї ще не придумали: як врятуватись від осінньої алергії
  • Алергія - хвороба 21 століття

  • Осінь - один із проблемних періодів

  • Що це таке і як з цим боротися?

Найважчим сезоном для алергіків варто вважати весну. Цвітіння дерев та квітів, пилок плодоносних рослин завдають людям з підвищеною чутливістю колосального дискомфорту. Однак, алергія мучить людство не лише навесні. Осіння пора тому не виняток. 

Запаморочення, втрата смаку, сльозовиділення та нежить - якщо від наведених симптомів у вас панічно виникає питання “Може, у мене коронавірус?”, то припиніть. Можливо, ви просто потерпаєте від сезонної алергії.

Що може стати причиною алергії восени

Насправді, причин для осінньої алергії не менше, аніж навесні. Бо, як виявилось, не лише пух та пилок провокує алергенний організм на нежить та сльози.

Відео дня

Бур’ян

Ці рослини викликають не лише неприємні асоціації у бабусь, які вирощують на своїх городах овочі. Найпоширеніші бур’яни - це амброзія та лобода, які починають квітнути у середині серпня, і цвітуть до кінця вересня. У міських зонах пилок із цих рослин може поширюватись сотнями кілометрів. Часом вистачить легенького вітерця, який піднесе пилок на висоту, достатню для вдиху людини. В результаті - нежить та підвищене сльозовиділення. 

Цвіль

Осіння пора - період знижених температур та підвищеної вологості. Волога - улюблене місце для життя цвілі. Особливо така проблема актуальна для мешканців старих будинків, в яких інколи протікає дах та труби. Цвіль пристосовується майже до усіх умов життя: на шпалерах, на ізоляційних матеріалах, килимах, гіпсокартоні тощо - головне аби було волого та сиро. 

Та не лише домашня цвіль небезпечна для здоров’я. Холодна погода змушує опадати листя з дерев, яке під впливом низьких температур та вологи пріє та розкладається. Саме опале листя також є місцем, де швидко розвиваються та розмножуються спори цвілі. Достатньо лише вдихнути осіннього повітря після дощу.

Будь-яка цвіль (домашня чи вулична) викликає у алергіків нежить, утруднення дихання, а інколи навіть бронхіальну астму. 

Пиловий кліщ

Також осінь - період, коли члени родини більше часу проводять вдома. Як результат - більше квартирного пилу, де знайшли для себе прихисток пилові кліщі. Підлога, яка рідко протирається, великі м’які іграшки та килими з довгим ворсом. Усі ці побутові речі сприяють розмноженню кліщів, які, в свою чергу, приносять людині дискомфорт у вигляді висипання, головних болей та чхання.

Харчові продукти

Знижений імунітет - ще одна типова для осені риса. Зменшення вітаміну D, постійна сльота та погане самопочуття стає причиною поступового послаблення роботи імунної системи, яка згодом і перестає допомогати організму опиратись алергії. Результат - цитрусові, горіхи та молочні продукти, які раніше ви споживали спокійно, можуть дати алергічну реакцію.

Як протистояти алергії

Алерголог Катерина Хайдакіна розповідає, що панацеї, яка би врятувала всіх від алергії, ще не винайшли.

А ви стикались із проблемою осінньої алергії?

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ірина Бортюк

    Це теж короновірус
  • Неля

    кожен вечір і ніч дим, яка алергія....здоровим нема чим дихати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up