Пацієнтів з Covid будуть госпіталізовувати в хмельницьку психлікарню

Пацієнтів з Covid будуть госпіталізовувати в хмельницьку психлікарню
  • На Хмельниччині ускладнюється ситуація з постачанням кисню для пацієнтів з Covid.
  • Крім того, розгорнули додаткові ліжка у ще одному хмельницькому медзакладі.
  • Загалом щоденно кількість хворих вдвічі більша за тих, хто одужав.

У Хмельницькій області загострюється ситуація з Covid-19. Про це вчора, 5 листопада, повідомив під час брифінгу виконувач обов’язків директора ДУ  “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Микола Габрикевич. 

Станом на вчора, 5 листопада, в області було зареєстровано 17 415 активних хворих. Щоденно їхня кількість вдвічі більша за тих, хто одужав. На брифінгу повідомили: 0,8% пацієнтів, які потрапили в лікарню, були вакциновані. 

Для тих, хто потребує стаціонарного лікування, в області розгорнуто 2 985 ліжок. Додаткові відкрили в Хмельницькому обласному закладі з надання психіатричної допомоги, що в Скаржинцях. Наразі в стаціонарах вже зайнято майже 76% ліжкомісць з киснем. Тож ситуація із його постачанням також ускладнюється.

Відео дня

Обмеженими на Хмельниччині є і запаси з вакцинами. На пунктах щеплень наявні вакцини Coronovac та AstraZeneca. Запас Pfizer станом на вчора, 5 листопада, був практично вичерпаним. Однак вже у неділю, 7 листопада, в область має надійти чергова партія. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Віталій Українець

    В кардіодиспансері є утворюючі кисень компресори.
  • Читач23

    А ще з мітингу туди треба було доставити, менше хворих би було. Не розуміти загрози і протестувати проти рішення, розумін люди так би не робили)
  • Татьяна Пташка

    Идея не из лучших! Потом трудно будет доказать, что люди лежали с COVID, а не с другим диагнозом!!!!
  • Василий Розуман

    Давно пора

keyboard_arrow_up