Прогнозують новий спалах COVID-19. Яка ситуація на Хмельниччині (ІНФОГРАФІКА)

Прогнозують новий спалах COVID-19. Яка ситуація на Хмельниччині (ІНФОГРАФІКА)
Ілюстративне фото
  • В Україні невдовзі може розпочатися чергова хвиля COVID-19.

  • Ми проаналізували ситуацію на Хмельниччині.

В Україні невдовзі може початися черговий спалах COVID-19. Такий прогноз дають фахівці Київської школи економіки. Як повідомляється, цього варто очікувати протягом найближчих одного-двох тижнів. Станом на 3 серпня у 20 з 25 регіонів України зростає кількість госпіталізацій.

Лідерами є Тернопільська, Закарпатська та Рівненська області. У них тижневе зростання склало відповідно 136, 103 та 92% відповідно. Відразу за ними йде Хмельниччина. Регіон має показник тижневого зростання госпіталізацій на рівні 59%.

За даними МОЗ станом на 5 серпня у Донецькій, Рівненській та Тернопільській областях перевищена динаміка рівня госпіталізацій. Протягом попередніх двох днів, 3 та 4 серпня, цей показник також був перевищений у Хмельницькій та Закарпатській областях.

Відео дня

Ми проаналізували дані щодо захворюваності на COVID-19, які публікує пресслужба Хмельницької ОДА, за період від 1 липня. Загалом від початку липня й орієнтовно до 21-24 чисел ситуація покращувалася, а потім почала погіршуватися. Проаналізуємо кожен показник окремо.

Нові випадки. Кількість трималася на одному рівні приблизно до 25 липня, після цього не падала нижче 10 на добу, а від 3 серпня перевищує 30 щодня.

Баланс нових випадків та одужань. До 22 липня, як правило, одужань було більше, а від 22 липня нові випадки переважають.

Кількість смертей. Динаміка цього показника позитивна. Від 1 до 5 липня смертельні випадки були щодня, потім лише час від часу. Від 30 липня й до сьогодні не зафіксовано жодної смерті через COVID-19.

Кількість пацієнтів, або ж «активних» випадків. Зниження тривало до 22 липня, а відтоді й дотепер — зростання.

Завантаженість ліжко-місць з підведеним киснем у закладах, призначених для лікування хворих на COVID-19. Цей показник досягнув мінімуму 27 липня, а відтоді він тільки зростає.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up