Щоб не нашкодити здоров'ю: 10 правил, як правильно вийти з посту

Щоб не нашкодити здоров'ю: 10 правил, як правильно вийти з посту
  • Великий піст - найдовший з усіх. Вихід з нього є стресом для організму.
  • Якщо робити це не правильно, можна завдати шкоди здоров'ю.
  • Пропонуємо вашій увазі 10 правил, як правильно повернутися до звичного харчування.

Великий піст найдовший і строгий з усіх. Вихід з нього є стресом для організму.

Найголовніше правило після закінчення посту – не починайте їсти все й одразу, особливо м’ясо у великій кількості.

— "За час посту в організмі відбуваються суттєві зміни: людина відвикає від білкової їжі тваринного походження... Якщо з посту виходити неправильно, то можна більше нашкодити своєму організму, ніж принести користі, наприклад, це загрожує появою і загостренням виразки, колітів, панкреатиту, холециститу і поганого самопочуття", — пише ukrhealth.net.

Вихід з посту займає 1-2 тижні, тому пропонуємо вашій увазі 10 правил, як правильно це зробити:

1. Не перевантажуйте організм делікатесами одразу.

2. Перед трапезою випийте дві склянки теплої води. Вона заспокоїть шлунок, а ще ви швидше втамуєте голод.

3. Після закінчення посту продовжуйте їсти пісну їжу на протязі декількох тижнів. Поступово вводьте в свій раціон молоко, м’ясо і яйця.

4. Їжте більше фруктів, овочів і зелені. Ці продукти сприяють засвоєнню більш важкої їжі.

5. Не накидайтеся на випічку, краще з’їжте сирну паску тощо.

6. М’ясо потрібно починати вживати поступово. Для страв краще вибирати яловичину, курку, індичку або кролика - тобто більш дієтичне м'ясо. Його потрібно відварити або їсти у тушкованому вигляді, але ні в якому разі не смаженому. Найкориснішою буде запечена у духовці риба.

7. Яйця - важка їжа. Вони можуть перевантажити печінку, тому радять з’їдати не більше 2-х на день.

8. Будьте обережні з алкоголем. Після посту краще вживати вино (не більше 100-200 мл).

9. Разом з м'ясом їжте гарнір - краще відварну картоплю також білий хліб. Це швидкі вуглеводи, вони допомагають організму засвоювати білок тваринного походження. Білкові продукти краще вживати в першій половині дня.

10. Страви з м'яса, риби спробуйте поливати лимонним соком. Він є замінником кислоти шлункового соку таким чином їжа краще перетравиться.

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Хмельницького за сьогодні

19:00 Перші подихи весни. Прогноз погоди у Хмельницькому на вихідні 18:00 Вакансії тижня у Хмельницькому. Яку зарплату пропонують менеджерам з продажу 17:40 У Шепетівці модернізували ракетний комплекс, який замінить “Град” (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 17:14 Хмельницький бюджет посів 11 місце серед міст України за індексом прозорості Від читача 18:59 “Мені сказали не приходити сюди в кедах”: як у Києві відбулася антивиставка “Освітня барикада” 16:30 Секс-скандал із хмельницьким військовим: лейтенантку, яку нібито домагався командир, оштрафували 16:00 У Теофіполі двоє чоловіків побили та обікрали знайомого photo_camera 15:34 П’яні лікарі-реаніматологи катались Хмельницьким. Чи звільнять їх з роботи photo_camera 15:15 Куди піти у вихідні 16-17 лютого. ВСІМ рекомендує 14:47 Хмельничани вшанували жертв погрому єврейського народу photo_camera 14:10 З Геологів заберуть 7 рекламних конструкцій photo_camera 13:29 На Хмельниччині пожежа забрала життя 59-річного чоловіка photo_camera 12:44 Хмельницький “Сокіл” хоче у “Фінал чотирьох” 12:06 Газовики розігрують квитки на концерт Олега Винника 11:49 Необхідно оперативно дізнатися стан рахунку за газ? Відправте смс (Новини компанії) 11:30 Час кіно: що показуватимуть хмельничанам 15-17 лютого play_circle_filled 11:10 Усі школи Ізяславського району закрили на карантин 10:36 Патрульні і легковик мало не зіткнулись на Грушевського. Що кажуть в поліції (ВІДЕО) play_circle_filled 10:30 Пікантні фотосесії та оберемки троянд: що хмельничани постили в соцмережах на День Валентина photo_camera 10:06 Хмельницькі поліцейські спіймали шахрая, який ошукав дніпрянина на 1,5 мільйона гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up