Щоб не нашкодити здоров'ю: 10 правил, як правильно вийти з посту

Щоб не нашкодити здоров'ю: 10 правил, як правильно вийти з посту
  • Великий піст - найдовший з усіх. Вихід з нього є стресом для організму.
  • Якщо робити це не правильно, можна завдати шкоди здоров'ю.
  • Пропонуємо вашій увазі 10 правил, як правильно повернутися до звичного харчування.

Великий піст найдовший і строгий з усіх. Вихід з нього є стресом для організму.

Найголовніше правило після закінчення посту – не починайте їсти все й одразу, особливо м’ясо у великій кількості.

— "За час посту в організмі відбуваються суттєві зміни: людина відвикає від білкової їжі тваринного походження... Якщо з посту виходити неправильно, то можна більше нашкодити своєму організму, ніж принести користі, наприклад, це загрожує появою і загостренням виразки, колітів, панкреатиту, холециститу і поганого самопочуття", — пише ukrhealth.net.

Вихід з посту займає 1-2 тижні, тому пропонуємо вашій увазі 10 правил, як правильно це зробити:

Відео дня

1. Не перевантажуйте організм делікатесами одразу.

2. Перед трапезою випийте дві склянки теплої води. Вона заспокоїть шлунок, а ще ви швидше втамуєте голод.

3. Після закінчення посту продовжуйте їсти пісну їжу на протязі декількох тижнів. Поступово вводьте в свій раціон молоко, м’ясо і яйця.

4. Їжте більше фруктів, овочів і зелені. Ці продукти сприяють засвоєнню більш важкої їжі.

5. Не накидайтеся на випічку, краще з’їжте сирну паску тощо.

6. М’ясо потрібно починати вживати поступово. Для страв краще вибирати яловичину, курку, індичку або кролика - тобто більш дієтичне м'ясо. Його потрібно відварити або їсти у тушкованому вигляді, але ні в якому разі не смаженому. Найкориснішою буде запечена у духовці риба.

7. Яйця - важка їжа. Вони можуть перевантажити печінку, тому радять з’їдати не більше 2-х на день.

8. Будьте обережні з алкоголем. Після посту краще вживати вино (не більше 100-200 мл).

9. Разом з м'ясом їжте гарнір - краще відварну картоплю також білий хліб. Це швидкі вуглеводи, вони допомагають організму засвоювати білок тваринного походження. Білкові продукти краще вживати в першій половині дня.

10. Страви з м'яса, риби спробуйте поливати лимонним соком. Він є замінником кислоти шлункового соку таким чином їжа краще перетравиться.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up