Симчишин розповів, що можна зробити з карантином вихідного дня

Симчишин розповів, що можна зробити з карантином вихідного дня
Ілюстративне фото
  • На думку міського голови, карантин вихідного дня не впливає на поширення COVID-19.

  • Проте це сильно б’є по місцевому бізнесу.

Карантин вихідного дня в Україні парламент скасувати не зміг, тому найближчим часом, найімовірніше, він продовжить діяти. Чимало українців, зокрема й місцевих посадовців, висловлювали своє незадоволення таким підходом. Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин вважає, що рішення про карантин вихідного дня — неадекватне та абсурдне. По-перше, на його думку, це не вплине на поширення COVID-19. По-друге, це б’є по місцевому бізнесу, адже на вихідні чимало закладів отримують найбільший виторг.

На думку Олександра Симчишина, вплинути на карантин вихідного дня місцева влада може, проте такі дії можу «підставити» підприємців під штрафи або ж такі рішення доведеться відстоювати в судах. Зокрема, поліція все одно керується рішеннями центральних органів влади, а не місцевих. Конкретних рішень щодо цього в Хмельницькому поки немає.

— Чи будемо ми голосувати якісь рішення? Не знаю. Навіть у мене ось тут проєкт рішення виконкому лежить, яке деякі міста ухвалювали, воно готове фактично, можна в будь-який день виносити. Але воно дуже сумнівне з юридичної точки зору. Ми бачили, що були деякі міські голови, які дуже аж публічно позицію заявили, на відміну від мене. А у результаті в суботу вранці поліція приїхала, закрила всі ринки. Тому що поліція керується не рішенням виконкому, не «царським указом» міського голови, а постановою кабінету міністрів. Покласти рішення на рішення? Теж можна. І тоді в судах захищати. Можливо, ми й на це підемо. Я турбуюся про те, щоб бізнес працював, але я не хочу його підставляти, тому що будь-які наші рішення не зупинять правоохоронні органи. Ми шукаємо соломонове рішення, яке би дозволило бізнесу працювати, — розповів Олександр Симчишин.

Відео дня

Читайте також: Карантин вихідного дня в Україні не скасовується — рішення ВР

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (130)
  • Oleksandr

    Пожалійте себе і людей, відпочиньте тих декілька днів, наробитися встигнете
  • Yuriy Storozuk

    Щось вже поубавилося крикунів , що ковід то фейк)
  • Елена Фурман

    Пусть тогда и налоги уменьшат,и коммунальные на половину,а то говорить можно всё что угодно. За людей никто не думает
  • Таня Стець

    Є природний відбір і карантин вихідного дня нічого не змінить.Це абсурд!Вірус дуже мудрий,він з понеділка по п'ятницю відпочиває,а на вихідні по ресторанах,базарах і т.д,Зе влада або має свій план,або  тупі...,а більше всього і те і інше

    Ростислав Плоцідим reply Таня Стець

    О! Ви з мером висококваліфіковані лікарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up