Сімейні лікарі Хмельницького: із ким ще можна укласти декларацію (ІНФОГРАФІКА)

Сімейні лікарі Хмельницького: із ким ще можна укласти декларацію (ІНФОГРАФІКА)
На фото сімейний лікар Андрій Довгань
  • Цієї осені вже понад 4 тисячі хмельничан уклали декларації із сімейним лікарем. 
  • Хто із медиків ще може приймати до себе пацієнтів?
  • Підготували інфографіку.

Укладати декларації із сімейними лікарями українці почали у 2018 році. З того часу кожен може обрати собі медика, який надаватиме первинну меддопомогу. За обслуговування пацієнтів лікарям платить Національна служба здоров‘я України. А кількість людей, які уклали договір із медиком, впливає на зарплатню останніх. 

У сімейних лікарів є ліміт пацієнтів, із якими вони можуть підписувати декларації. Він становить 1 800 людей. Серед хмельницьких медиків є чимало тих, хто цей "рубіж" перейшов. Так, журналістка vsim.ua раніше вже розповідала про найпопулярніших медиків у Хмельницькому. Рейтинг було складено саме за кількістю підписаних декларацій. Дізнавайтеся, кому найбільше довіряють хмельничани, з окремого матеріалу.

Сімейні лікарі Хмельницького приймають в амбулаторіях, що розташовані в кожному мікрорайоні міста. Всі вони підпорядковуються центру первинної медико-санітарної допомоги №1 та №2 Хмельницької міськради. 

Відео дня

Із загостренням ситуації з Covid-19, візити хмельничан до сімейних лікарів стали все частішими. Про це свідчать дані аналітичних дашбордів НСЗУ. Скажімо, станом на 1 вересня цього року, укладених декларацій із сімейними лікарями ЦПМСД № 1 та №2 було 261 660. На сьогодні, 26 жовтня, підписаних документів із медиками є 266 231. Тобто з початку цієї осені понад 4 тисячі містян заключили декларації.

Головна лікарка центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Валентина Гесаль розповіла, що набирати пацієнтів більше норми не забороняється. Однак медик наполягає на тому, щоб лікарі не укладали більш як 1 800 декларацій. Мовляв, це несправедливо щодо інших працівників медзакладу. До того ж більше пацієнтів за оптимальну кількість може негативно відбиватися на зарплатні.

Журналістка vsim.ua дізналася, хто із сімейних лікарів Хмельницького ще не набрав оптимальну кількість пацієнтів. Для цього оглянула медиків ЦПМСД №1 та №2, які мають менш як 1 800 укладених декларацій. Детальніше з усім знайомтеся в інфографіці.

Натиснувши на світлину медика можна перейти на сайт Medics і ознайомитися з відгуками та оцінкою інших пацієнтів. Поряд з іменем лікаря зазначено кількість укладених із ним договорів станом на 26 жовтня. Перемикайте слайди за допомогою стрілки, що праворуч.

Сімейні лікарі Хмельницького: із ким ще можна укласти декларацію від користувача Олександра Клименко

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Майя Залізнюк

    Через цю дурню(декларацію) неможна іти до других сімейних,а до своєї на два тижні нема вже записі. Що робити людям з хронічними загостренями😪

    Майя Залізнюк reply Майя Залізнюк

    Юлія Ткачук Гловацька А ще мені здається що це все роблять щоб іти до вузьких спеціалістів на платній основі,через касу.

    Юлія Ткачук Гловацька reply Майя Залізнюк

    Майя Залізнюк просто всі позаймали місця за сертифікатом про щеплення. а хворому місць вже немає.
  • Лена Зализко

    Як раз наш лікар на фото, дуже хороший !!!
  • Olga Matsyuk

    Якби лише через підписку дратувало читати, там ще й реклама на рекламі...
  • Валентина Алексійчук

    Задовбали з своєю підпискою.

    Юлія Ткачук Гловацька reply Валентина Алексійчук

    Можна лікаря змінити.просто вибираєте собі лікаря і заключаєте нову декларацію,а та автоматично закривається.нічого складного немає

    Валентина Алексійчук reply Валентина Алексійчук

    Юлія Ткачук Гловацька я підписала декларацію, мене лікар не влаштовує.

    Юлія Ткачук Гловацька reply Валентина Алексійчук

    Валентина Алексійчук можете не складати деклараці будете  ходити до вузьких спеціалістів за оплату в касу.а так може сімейний дати направлення  і пройти безкоштовно.ваш вибір.

    Olga Brovchuk reply Валентина Алексійчук

    Валентина Алексійчук Згадна повністю
    А то нагадує серіал, де на самому цікавому закінчується серія

keyboard_arrow_up