Тренінги з домедичної допомоги: де пройти у Хмельницькому і скільки коштують

Тренінги з домедичної допомоги: де пройти у Хмельницькому і скільки коштують
  • У місті курси є як безкоштовні, так і платні.
  • Дізналися для вас умови.

В умовах війни знання з домедичної допомоги стали особливо необхідними не лише для деяких професій, а й взагалі для пересічного українця. Де хмельничанам і переселенцям можна пройти таке навчання, яка ціна та умови – далі в тексті.

 

Громадська організація «Захист – об’єднання волонтерів»

Заняття проходять систематично – щосереди та щоп’ятниці з 15 до 17 години. Відвідувати їх мають змогу всі бажаючі, попередньо записавшись. Зареєструватися можна безпосередньо в організації або написати адміністратору громадської організації у групі в Фейсбуці.

Відео дня

«Теми занять різні, тому що за дві години абсолютно всього матеріалу не викладеш. Це і домедична допомога, і тактична медицина. Проте навчання двічі на тиждень дає змогу бажаючим отримати необхідну інформацію. Тему ми анонсуємо заздалегідь», – каже Ольга Трохимчук, інструктор занять, завідувач практичного навчання Хмельницького базового медичного фахового коледжу.

Наразі з відвідувачів – більшість переселенці. Хмельничан поки що менше. Пані Ольга розповідає, що окрім занять у приміщенні організації, є можливість виїзного навчання. За попередньою домовленістю проводять курс з домедичної допомоги і для школярів, і для співробітників різних організацій. 

Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медичних катастроф

«Взагалі ми проводимо курси для поліції та ДСНС у нашому навчальному відділі. У військовий час на волонтерських засадах організовуємо заняття з надання домедичної допомоги для всіх бажаючих. Таке навчання тільки на виїзд, на території того, хто замовляє курс», – розповідає Лариса Чубенко, тимчасово виконуюча обов’язки директора Хмельницького обласного центру  екстреної медичної допомоги та медичних катастроф.

Викладають курс працівники екстреної допомоги, які є інструкторами Європейської ради реанімації. Навчання безоплатне, але організатори пояснюють необхідність внесення довільної оплати.

«Найдешевший манекен – це 2 тисячі доларів. А ще маски, дезінфікуючі засоби… Зараз війна, ми не можемо заставляти людей платити. В першу чергу, якщо це військові. Але ми кажемо, якщо ви маєте змогу, то оплатіть вільну суму», – говорить пані Лариса.

Товариство Червоного Хреста України у Хмельницькій області

Навчання за вибором може тривати 6 годин (1 день) або 12 годин (2 дні). В організації  власного приміщення немає, тому щоразу повідомляють адресу проведення занять. Тренінги для людей від 18 років. Зареєструватися на курс можна за телефоном: 097 540 94 95 – Ольга Василюк.

«У нас є ліцензія про те, що ми можемо проводити такі курси. Всі наші інструктори – сертифіковані. Учасникам тренінгів ми теж даємо сертифікат міжнародного зразку, який діє у 192 країнах світу. Щоб його отримати, треба справді відпрацьовувати все, що пояснює інструктор. На тренінгу більше практики, ніж теорії. Якщо людина активно все виконує, не сидить в куточку, то звичайно видаємо сертифікат. Але якщо відвідувач не працює, просто прийшов посидіти, можемо сертифікат не дати», – говорить Ольга Василюк, тренер області з навчання населення першої допомоги.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up