“Це здоров’я і якісний секс”: інструктор з Хмельницького розповіла про інтимний фітнес

“Це здоров’я і якісний секс”: інструктор з Хмельницького розповіла про інтимний фітнес
  • Заняття з інтимного фітнесу з’явилися у місті рік тому.
  • Курси вже відвідали близько двадцяти, різних за віком, хмельничанок.
  • Що на них роблять і як цей вид фітнесу впливає на здоров’я, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Інтимний фітнес - модний тренд чи необхідність? Аби дізнатися що це і як воно працює, слід пригадати, як імбілдинг потрапив у жіночі маси. 

Про тренування м’язів тазового дна вперше заговорили 79 років тому. Тоді цю тему підняв професор медицини в США, Арнольд Кегель. Об’єктом його дослідження стало нетримання сечі у жінок після пологів. Професор визначив, що причиною була слабкість м’язового дна. Тоді знайшовся вихід. Арнольд Кегель розробив комплекс вправ зі спеціальним тренажером. Це й стало вирішенням проблеми. Згодом послідовників у цієї теми з’явилося багато. Жінкам пропонували вправи, що покращували не лише стан їх здоров’я, а й робили якіснішим статеве життя. Відтак течія занять інтимним фітнесом дійшла до України. Сьогодні курси з імбілдингу є і в Хмельницькому.

Що таке імбілдинг

Журналістам vsim.ua про імбілдинг розповіла інструктор по інтимному фітнесу Анна Свіровська.  Курси у Хмельницькому жінка проводить вже рік. Каже, що за цей час їх відвідали близько двадцяти жінок. Усі спершу знайомляться із теорією, а згодом - переходять до практики.

Відео дня

Відтак імбілдинг - це тренажерна методика для м’язів тазового дна. Якщо простіше - це система вправ для м’язів, що знаходяться від лобка до копчика. Крім того, на заняттях вивчають систему правильного дихання. Займатися приходять жінки різного віку: від 18-річчя до менопаузи. 

  • Цей фітнес є запорукою жіночого здоров’я. Інтимний фітнес - це здоров’я і тільки потім якісний секс. Коли ми тренуємо м’язи, вони стають більш еластичні, вони починають працювати. Займатися імбілдингом можуть жінки, у яких є питання із здоров’ям. Мова йде про вагітність (і все, що з нею пов’язано), клімакс і ПМС. Також на заняття приходять із питанням сексу. 

Проте інструктор по інтимному фітнесу каже, що наразі в Україні ситуація із імбілдингом критична. Мовляв, багато жінок соромляться навіть говорити про те, що їх турбує. У результаті - роками живуть, не отримуючи оргазму, не ведуть статеве життя або страждають від депресій.

  • У Франції живе моя близька родичка.  Там питання з інтимним фітнесом - це нормально. У них це передбачено державно-страховою медициною. Це є безкоштовним. Їх держава вирішила, що їм дешевше відновити жінку за 10 сеансів, ніж потім платити аліменти, переносити розлучення і так далі. В Україні печальна ситуація із інтимним фітнесом - каже Анна Свіровська.

Перед тим, як зайнятися інтимним фітнесом, жінки мають пройти огляд у лікаря. 

Загалом курс занять складається з шести занять. Їх відвідують раз на два тижні. Крім того, всі отримують домашні завдання, які є індивідуальними.

“Абсолютно кожна приходить із питанням сексу”

Усі, хто відвідує інтимний фітнес, приходять із різними проблемами чи запитаннями. Їх обговорюють на першому ж занятті. Це робиться для того, аби до кожної жінки був індивідуальний підхід. Інструктор по інтимному фітнесу Анна Свіровська каже, що майже кожна жінка приходить із питанням сексу. 

  • На початку занять ми заповнюємо анкету, де дівчата вказують із якою метою вони прийшли на курс: хтось хоче завагітніти, хтось хоче відновитися, хтось хоче сексу. Абсолютно кожна приходить із питаннями сексу. Тоді я розумію наскільки в нас це замовчувана тема, адже в сім'ї потрібна спокійна і задоволена жінка. Бо це відображається і на стосунках з чоловіком, і на дітях. Одна з проблем - це те, що в наших жінок не прийнято отримувати оргазм. Хоча природою закладено, що вони мають його отримувати. Адже в чоловіків на автоматі відбувається задоволення: сильне, слабке, різне. А жінка може завагітніти без оргазму. 

Інструктор по інтимному фітнесу каже, що жінка, яка регулярно від сексу не отримує задоволення, ризикує мати проблеми із здоров’ям. Зокрема йдеться про кісти, міоми і фіброми. 

  • Якщо ми будемо оргазмувати - в нас не будуть залишатися венозні застої. Якщо жінка після сексу не отримала задоволення, вона залишається налита кров’ю. Тоді й відбувається венозний застій крові. Якщо це відбувається систематично - у майбутньому можуть розвиватися різні хвороби: кісти, міоми, фіброми і так далі. Я всім своїм дівчаткам кажу, якщо чоловік закінчив, а ви ні - у нього залишаються пальці, язик, іграшки, загалом все, щоб довести вас до оргазму - пояснює Анна Свіровська. 

Вагінальне яйце і лазерний тренажер

Для розвитку інтимних м’язів на заняттях використовують тренажери. За допомогою них тренують м’язи тазового дна, здійснюють масаж вагінальних стінок, підвищують вагінальну чутливість, а також виконують силові вправи. Про деякі з них інструктор по інтимному фітнесу Анна Свіровська розповіла журналістам vsim.ua.

Пов’язане зображення

Лазерний тренажер - за допомогою нього тренують м’язи тазового дна. Тренажер являє собою стрижень із кулею на кінці. При втягуванні тазового дна, куля піднімається вгору і вперед. 

Результат пошуку зображень за запитом "вигинальное яйцо"

 Вагінальне яйце - за допомогою нього підвищується чутливість, а також закріплюються навички роботи із лазерним тренажером. Мова йде про управління м’язами тазового дна.

Результат пошуку зображень за запитом "пневматичний тренажер"

 Пневматичний тренажер - його використовують для тренувань м’язів тазового дна. Його особливість в тому, що саме цей тренажер показує тиск, що утворюється у вагіні при виконанні дихальних вправ та одночасному зжиманні м’язів тазового дна. За допомогою нього можна здійснювати масаж вагінальних стінок, підвищувати вагінальну чутливість, а також вирішити проблему анатомічної несумісності з партнером. 

Результат пошуку зображень за запитом "вагінальні кульки"

Вагінальні кульки - інструктор по інтимному фітнесу радить використовувати цей тренажер тим жінкам, які вже “добре натреновані”. Вагінальні кульки тренують м’язові стінки піхви. Саме це сприяє еластичності та пружності м’язів.

Вправи, які можна робити вдома

Інструктор по інтимному фітнесу Анна Свіровська займається імбілдингом вже більше року. Жінка каже, що регулярні вправи, які вона виконує, дають свій результат. Наприклад, Анна позбулася болю перед початком менструації.

Деякими зі своїх вправ Анна Свіровська поділилася із нами. Жінка каже, що їх виконання не нашкодить нікому.

Діафрагмальне дихання - цю вправу варто виконувати вранці. Це дихання животом. Тоді груди залишаються на місці і працює лише живіт. Так дихати Анна радить кілька хвилин. Крім того, такі вправи є корисними для рельєфу тіла. Якщо виконувати це регулярно - воно завжди залишатиметься підтягнутим.

Зжимати анальний і вагінальний вхід. Кожен - по п’ять хвилин. Анна Свіровська радить виконувати ці вправи перед інтимною близькістю. Таким чином натренувати м’язи не можна, однак уникнути застою крові - реально.

“Якщо людина володіє своїм тілом і м’язами - це добре”

Імбілдинг - так чи ні? Щоб дізнатися, як до інтимного фітнесу ставляться лікарі, ми звернулися до Хмельницького міського перинатального центру. Виявилося, що фахівці часто-густо самі радять пацієнтам виконувати низку вправ. Зокрема лікар-гінеколог Ольга Ліснічук каже, що тренувати м’язи пропонує жінкам після пологів.

  •  Із медичної точки зору, тренувати будь-які м’язи - це добре. Наприклад, жінкам, які не володіють своїми м’язами після пологів, я раджу виконувати певні вправи. Адже вони допомагають привести м’язи в форму. Якщо людина володіє своїм тілом і м’язами - це добре. Жінка знає, коли можна їх напружити, коли розслабити - безперечно, це добре - каже лікар-гінеколог. 

Інструктор по інтимному фітнесу Анна Свіровська каже, що інтимні м’язи - це теж саме, що й інші м’язи людського тіла. Саме тому жінка впевнена: тренувати їх потрібно. Більше того, робити це варто регулярно. Адже тільки тоді результат не змусить себе довго чекати і обов’язково відобразиться не лише зовні, а й всередині. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Olga Matsyuk

    Кожен заробляє як може)
  • Сергей Дворцов

    Теорія то зрозуміло,можна перший безкоштовний сеанс з практики?))🤭

    Дмитро Баула reply Сергей Дворцов

    Сергей Дворцов цікавишся чи пропонуєш...?)
  • rocno5

    Лучше групповой інтимний фітнес, наглядно понятно и контрацепцию не забываем....
  • Ірина

    не здивуюсь якщо ВСІМ буде завтра БСДМ рекламувати....

keyboard_arrow_up