У "червоних" зонах в Україні заборонили ходити без маски по вулицях

У "червоних" зонах в Україні заборонили ходити без маски по вулицях
DW
  • Ходити на територіях загального користування під час карантину потрібно лише у масках та респіраторах.  
 

У "червоних" карантинних зонах заборонили знаходитися людям у місцях загального користування без використання масок чи респіраторів. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів оприлюдненій на Урядовому порталі.

Згідно з документом, у  регіонах, які перебувають у "червоній" зоні забороняється перебування на територіях загального користування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Варто зазначити, що згідно із Законом України "Про благоустрій населених пунктів", до місць загального користування віднесено парки, пляжі, майдани, площі, проспекти, бульвари, вулиці, провулки, велосипедні доріжки, узвози, історичні та культурні пам'ятки, кладовища.

Відео дня

До слова, міністерство охорони здоров'я оновило розподіл на карантинні зони. Станом на 23 березня до "червоної" зони відносяться такі області:

  • Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Чернівецька, Сумська, Одеська та місто Київ.

У "помаранчевій" зоні 11 регіонів:

  • Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області.

Нагадаємо, через погіршення ситуації із COVID-19 раніше ввели додаткові обмеження у Славуті та Кам'янці-Подільському. Також з 22 березня посилили карантині обмеження у Хмельницькому.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Василий Розуман

    Дозволити ходити лише в спецодязі та распіраторі + рожева парасолька!!! Таких пиво Corona не візьме лише горівка Virus зібє з пантелику
  • Victor Honcharuk

    ні
  • Маряна Кравчук

    Ні
  • Остап

    Нарешті!!! Давно пора й по вулицях в масках ходити. А в приміщеннях - в двох масках.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up