У Хмельницькому можна пройти безкоштовно МРТ у приватній клініці

У Хмельницькому можна пройти безкоштовно МРТ у приватній клініці
Фото ХМР
  • Така послуга стала доступна з 1 жовтня.
  • Де вона функціонує, дізнавайтеся за посиланням.

У Хмельницькій міській лікарні можна пройти обстеження методом магнітно-резонансної томографії абсолютно безкоштовно. Це загальновідомий факт і така програма діє вже роками. Однак тамтешній томограф вже досить старий. Часто в його роботі трапляються збої і процедуру потрібно проходити повторно. 

Новий апарат коштує в середньому 50 мільйонів гривень. Міська влада зазначає, що наразі це не підйомна сума для міста. Тому вирішили йти іншим шляхом. На серпневій сесії прийняли рішення виділити 576 тисяч гривень з міського бюджету на МРТ обстеження в приватних закладах. Про це йдеться на сайті Хмельницької міської ради.

Для цього оголосили розгляд пропозицій від приватних медичних закладів. Заявки можна було залишати на офіційному веб-сайті управління охорони здоров’я ХМР з 4 по 16 вересня. Зацікавила пропозиція три приватні медзаклади. Це: ОВ «Поллар»; ТОВ «Ультрадіагностика» та ТОВ «Одвіс». Начальник управління Борис Ткач створив комісію для проведення відбору. Та ретельно вивчила технічні характеристики апаратів МРТ та вартість обстеження. Згодом було прийнято рішення відхилити пропозиції ТОВ «Поллар», ТОВ «Ультрадіагностика». Відповідно договір уклали з ТОВ «Поллар». Про це повідомили на сайті управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради. 

Відео дня

«Ми оголосили розгляд пропозицій від приватних медичних закладів. Надійшло три пропозиції від підприємців. Комісія їх розглянула. В результаті договір підписано з ТОВ «Поллар», який надав кращі і вигідніші умови (технічні характеристики апарату МРТ та вартість обстеження, за якою суб’єкт господарювання готовий надавати ці послуги), - розповів начальник управління охорони здоров’я Борис Ткач.

Тож, починаючи з 1 жовтня у Хмельницькому можна пройти безкоштовну МРТ-діагностику в приватних практиках медзакладів “Поллар”. Така послуга буде доступна для пацієнтів стаціонару, в плановому порядку та для екстрених випадків. 

Обстеження проводяться на підставі письмового обґрунтування в медичній документації у таких випадках:

  • мешканцям міста під час перебування на стаціонарному лікуванні в Хмельницькій міській лікарні, в КП «Хмельницька міська дитяча лікарня» Хмельницької міської ради, Хмельницькій міській інфекційній лікарні із захворюваннями та станами або підозрою на такі, обстеження при яких методом магнітно-резонансної томографії передбачено діючими протоколами та стандартами надання медичної допомоги, затвердженими МОЗ;
  • мешканцям міста, що проходять обстеження чи лікування в КП «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр» Хмельницької міської ради із захворюваннями та станами або при підозрі на такі, обстеження при яких методом магнітнорезонансної томографії передбачено діючими протоколами та стандартами надання медичної допомоги, затвердженими МОЗ.

 Попередні направлення, які видавались на безоплатне обстеження методом магнітно-резонансної томографії в Хмельницьку міську лікарню, необхідно поновити у відповідних спеціалістів виключно у міських закладах охорони здоров’я комунальної форми власності. Зазначають на сайті міської ради.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Читач53

    Що і до чого написано,нічого не ясно але усі люди платять і немає нічого безплатного не брешіть людям
  • Олена Адміністратор

    https://мрт-кт.укр/mrt
  • Олена Адміністратор

  • Людмила

    А що діяти не жителям міста, а з області.Там теж живуть і хворіють люди!

keyboard_arrow_up