У Хмельницькому в дачному масиві чоловіка вкусив бродячий кіт, хворий на сказ

У Хмельницькому в дачному масиві чоловіка вкусив бродячий кіт, хворий на сказ
Фото ілюстративне
  • Наприкінці листопада у  дачному масиві "Будівельник" кіт вкусив чоловіка.  Як показала експертиза, тварина була хвора на сказ.
  • Поки у дачному масиві оголосили карантин.  

Хмельничанин вигулював своїх двох собак на подвір'ї будинку, на вулиці Дальній, 179. Саме тоді туди забіг бродячий кіт. Пси одразу накинулися на нього. Коли чоловік спробував спіймати кота, той   вкусив його за палець та втік. А через кілька годин хмельничанин знайшов цю ж тварину біля свого подвір'я мертвою. Труп тварини він передав ветеринарам. За результатами лабораторних досліджень у кота виявили сказ. 

"На даний час потерпівший від покусу кота громадянин отримує курс антирабічної допомоги в міській клінічній лікарні", - повідомили в ГУ Держспожитслужби області.

Як зазначають, у зв'язку з встановленням захворювання кота від 30 листопада на території дачного масиву "Будівельник" введено карантинні обмеження. 

Відео дня

Сказ – це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба людей та теплокровних тварин (хворіють всі види домашніх, сільськогосподарських диких тварин), яка супроводжується важким ураженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up