У Хмельницькому врятували серце 50-річного захисника

У Хмельницькому врятували серце 50-річного захисника
Фото ХОССЦ
  • Хмельничанин пішов на війну у перші дні вторгнення. 

  • Він воював на Київщині та Донеччині. А тоді почались проблеми із серцем. 

  • Терапії не допомагала, тож воїну зробили операцію. 

Старшому лейтенанту ЗСУ — 50 років. Він хмельничанин. У перші дні повномасштабного вторгнення захисник добровольцем пішов до військкомату. А далі були бої. 

— Оборона Києва, контузія, східний напрямок, Авдіївка. Спочатку на болі в серці не звертав уваги, у якого українця зараз не болить серце… але коли вони стали майже постійними – звернувся до медиків, — розповідає воїн. 

Йому приписали тиждень медикаментозної терапії. Але лікування не дало бажаних результатів і бійця направили у Хмельницький військовий шпиталь. 

Відео дня

Уже звідти його госпіталізували у Хмельницький обласний серцево-судинний центр. Захисника поклали у відділення інвазивної кардіології та інтервенційної радіології.

— Пацієнт до нас поступив з нестабільною стенокардією на фоні ішемічної хвороби серця. Проведена коронарографія виявила функціонуючу оклюзію (закриття просвіту на 99%) однієї з коронарних артерій. Виконавши малоінвазивне втручання та імплантувавши в місце ураження судини стент-систему – відновили кровопостачання серцевого м’яза, — розповів хірург серцево-судинного центру Андрій Данилюк. 

Після операції захисник 3 дні пробув у стаціонарі. Його стан покращився, не було больового синдрому, тож воїна перевели у шпиталь для подальшої реабілітації.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

  • Людмила Крук

    Добре, що вчасно встигли зробити операцію і цим врятували життя захисникові.

keyboard_arrow_up