У МОЗ повідомили, скільки "швидких" не встигають на виклики до пацієнтів

У МОЗ повідомили, скільки "швидких" не встигають на виклики до пацієнтів
depositphotos
  • Вчасно екстрену медичну допомогу не отримає кожен другий пацієнт. 
 

Майже 67% авто "швидкої" не встигають на виклики. Про це під час брифінгу 27 липня розповіли міністр охорони здоров'я Максим Степанов та  заступниця міністра Ірина Садов’як.

Як він зазначив, в Україні карета швидкої допомоги вкладається в часові нормативи прибуття за викликом пацієнта тільки в 17-18%. До слова, для міста норматив прибуття становить 10 хвилин, за містом – 20 хвилин.

  • "Із загальної кількості випадків, а це 6,8 мільйона викликів, 4,7 мільйона є невчасними. Це дуже погані показники", – зазначила Ірина Садов'як.

Вона уточнила, що наразі на підконтрольних уряду територіях працює 25 регіональних центрів екстреної допомоги та медицини катастроф. За її словами, виклики діляться на критичні, коли медики мають прибути за 10 хвилин, та екстрені – за 20 хвилин.

Відео дня

В інших випадках хворого направляють по первинну медичну допомогу. Однак, якщо це зробити неможливо, тоді за хворим відправлять машину "швидкої", яка не виконує критичні та екстрені виїзди.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Татьяна Прошина

    Як би менше викликали на банальні "соплі і температуру 37" , то лікарі мали б змогу вчасно потрапити до тих пацієнтів, виклики яких є екстрені...

    Татьяна Прошина reply Татьяна Прошина

    Ну хоч так буде менше тих температур. Може таким чином стали "фільтрувати" виклики. 😉 Швидка ж для того і є, щоб виїжджати на невідкладні виклики!

    Татьяна Прошина reply Татьяна Прошина

    Людмила Березовська за останній рік ні. А до того, на протязі 7ми років, регулярно! І знаєте,  не дуже приємно, наприклад, на судоми, чекати, а виявляється, що відсутні машини, бо поїхали на температуру.... от так! Я вважаю, що не потрібно тих лікарів з "швидкої" дьоргатина такі вибачте "безтолкові виклики", а може варто спочатку до сімейного, хоча б поздвонити....

    Людмила Березовська reply Татьяна Прошина

    Татьяна Прошина   певно ,ви не викликали "швидку". Зараз, коли ви дзвоните, ви попадаєте в Київ, вас розпитують і тільки потім переключають на ваше місто. І температура до 38--  у вас не приймуть виклик
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up