У МОЗ пояснили, за яких умов можна вакцинувати проти COVID дітей від 12 років

У МОЗ пояснили, за яких умов можна вакцинувати проти COVID дітей від 12 років
Ілюстративне фото
  • Міністерство охорони здоров’я оприлюднило позицію щодо вакцинації від COVID-19 дітей віком від 12 років.

У Міністерстві охорони здоров'я затвердили позицію Національної технічної групи експертів із питань імунопрофілактики, яка рекомендувала вакцинувати від коронавірусу дітей від 12 років. Зокрема, НТГЕІ рекомендує вакцинувати підлітків 12-17 років вакциною "Comirnaty" виробництва компаній "Pfizer" і "BioNTech", адже клінічні дослідження різних типів вакцин проти Covid-19 для різних вікових груп дітей тривають. Про це йдеться у наказі МОЗ, передає “Українська правда”.

"Враховуючи наявні дані з безпеки та ефективності вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech для дітей віком від 12 років, а також зростання захворюваності на SARS-CoV-2 серед дітей, рекомендовано проводити вакцинацію осіб віком від 12 до 17 років незалежно від приналежності до групи ризику за умови наявності щеплень, які відповідають віку, з урахуванням затверджених протипоказань до вакцинації", - йдеться у повідомленні. 

Зокрема додається, що застосування Comirnaty від Pfizer/BioNTech протипоказане у випадку наявності в анамнезі серйозної алергічної реакції на один із компонентів вакцини. 
 
Дітям, які перенесли міокардит або перикардит після першої дози вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech необхідно відкласти введення другої дози в серії щеплень Covid-19 до отримання додаткових наукових даних. А пацієнтам, у яких в анамнезі був міокардит, не пов'язаний з вакцинацією проти Covid-19, і вони більше не перебувають під наглядом кардіолога, повинні бути вакциновані проти коронавірусу, - так вважають експерти.
 
 Як йдеться у повідомленні, вакцина "Comirnaty" (Pfizer/BioNTech) для дітей віком від 12 років використовується за схемою введення 2 доз (0,3 мл) з інтервалом між першою та другою дозами 21-28 діб.  Між введенням вакцин проти Covid та вакцин проти інших інфекційних хвороб необхідно дотримуватися 14-денного інтервалу за винятком екстреної вакцинації та вакцинації проти грипу. Це стосується як дітей, так і дорослих. 
 
"Вакцини проти Covid-19 можна вводити одночасно з інактивованою вакциною проти грипу під час одного візиту у різні кінцівки або з будь-яким часовим проміжком. У медичній документації має бути зазначено, в яку кінцівку була введена вакцина проти Covid-19". - інформують у МОЗ.

Відео дня

Друзі, а що ви думаєте про вакцинацію дітей від 12 років? "За" чи "проти"? Діліться своїми думками у коментарях.
 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (52)
  • Іруся Бзот

    Проти
  • Инна Ворона

    Добрались і до дітей!!!
  • Володимир Шинкарчук

    🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
  • Андрей Поворозник

    Только пусть кто то попробует поднести щприц к руке ребенка....

keyboard_arrow_up