У МОЗ заявили, що локдаун поки не планують, але карантин продовжать

У МОЗ заявили, що локдаун поки не планують, але карантин продовжать
Фото - НТА
  • Всі області України зараз перебувають в «зеленій» зоні.
  • У МОЗ розповіли, що буде з карантинними обмеженнями.

 За минулу добу в Україні ще підтвердили 1052 нових випадки коронавірусу. Наразі всі області перебувають у «зеленій» зоні, а українці  живуть в межах адаптивного карантину.

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що поки не готуються до нового локдауну, але діючі зараз карантинні обмеження продовжать після 31 серпня.  Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін, передає УНН.

"Якщо ми бачимо проблеми в певній області, то відразу застосовуються обмежувальні засоби як на рівні області, так і по всій країні. Зараз ми перебуваємо в зеленій зоні. Незважаючи на ріст захворюваності, ситуація контролюється, людям надається медична допомога, і спалах локалізується на рівні громад або кластерів тих чи інших областей. А карантин буде продовжено, адже до нього прив’язано чимало процесів, які відбуваються в державі", - заявив Кузін.

Відео дня

Також за словами головного санлікаря, зараз ситуацвя в Україні стабільно і новий локдаун не планується.

Нагадаємо, карантин в Україні запровадили з 12 березня 2020 року. Його вже не раз продовжували, але влітку ввели адаптивну форму. Жорсткі обмеження в країні діяли з 8  по 24 січня. Тоді у МОЗ розповідали, що головного ефекту від січневого "локдауну" вдалося досягти. Наразі з 16 червня уряд пом'якшив карантинні обмеження  і продовжив дію карантину до 30 серпня. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Furmanchuk Vasyl

    Який локдаун - вакцина доступна всім.
    Хто хоче- вакцинуйтеся, хочете - хворійте.

    Furmanchuk Vasyl reply Furmanchuk Vasyl

    Michail  Polovyi ну ти так довго не проживеш..

    Михаил Полевой reply Furmanchuk Vasyl

    Furmanchuk Vasyl правильніше сказати «хто хоче - вакцинуйтесь і здохніть, а хто ні - живіть нормальним здоровим життям!»

keyboard_arrow_up