У новому хоспісі за 1,9 мільйона доглядатимуть хмельничан, які приречені на смерть

У новому хоспісі за 1,9 мільйона доглядатимуть хмельничан, які приречені на смерть
  • На Житецького завершили облаштування хоспісу.
  • Там будуть перебувати важкохворі пацієнти.
  • У закладі також працюватиме представник духовенства для проведення обрядів після смерті.
  • Розповідаємо подробиці.

У будівлі колишнього протитуберкульозного диспансеру відкрили новий медзаклад. А саме - відділення паліативної та хоспісної допомоги, що працюватиме на базі міської лікарні. Там лікарі надаватимуть допомогу важкохворим з прогнозованим летальним наслідком. А саме - онкохворим на пізніх стадіях, пацієнтам після інсульту, лежачим або тим, хто потребує знеболення. 

Усі ці люди доживатимуть в стінах закладу свої останні дні, тижні або місяці. За ними здійснюватимуть спеціальний догляд медсестри та санітарки. Працівники нового відділення кажуть: підібрати персонал на цю роботу не просто. Адже кожен щоденно матиме справу із людиною, яка приречена на смерть. У закладі планують запровадити роботу представника духовенства. Він проводитиме необхідні обряди у разі летального випадку.

Нове відділення міської лікарні розташоване на Житецького, 22. Кожне ліжко в палатах забезпечене киснем. Також їх обладнали спеціальними протипролежневими матрацами. Оскільки велика кількість важкохворих є лежачими. 

Відео дня

Пацієнтів будуть доглядати як у шестимісних, так і двомісних палатах. У кожній з них тумби та умивальник. У хоспіс закупили нову постільну білизну, усі необхідні ліки, обладнання для медичних маніпуляцій та оснащення у їдальню. 

Цей заклад є першим у Хмельницькому, де надаватимуть таку допомогу. До цього в місті функціонували лише спеціальні мобільні бригади. Міський голова Олександр Симчишин розповів, що вони працюють вже протягом трьох років. За рік роботи вони здійснюють близько 1 000 - 1 200 виїздів. Наразі більшість важкохворих пацієнтів лікуються вдома, бо через COVID уникають госпіталізації. Про це сказав директор міської лікарні Валерій Гарбузюк.

Хоспіс розпочне свою роботу вже із 10 січня. Відділення готове прийняти 30 пацієнтів. Міський голова додав, що в разі необхідності в закладі розгорнуть ще 30 додаткових ліжкомісць. На ремонт та обладнання цього відділення з міського бюджету витратили 1,9 мільйона гривень. 

Надавати медичну допомогу пацієнтам будуть на безоплатній основі. Гроші надаватиме НСЗУ за відповідним пакетом. Медичний директор хоспісу Володимир Мойсюк розповів: на одного пацієнта виділятимуть приблизно 18 тисяч гривень. Олександр Симчишин також додав, що надалі не виключають ймовірності запровадження деяких платних послуг у закладі.

Покази для госпіталізації людей до відділення паліативної та хоспісної допомоги визначатимуть як сімейні лікарі, так і медики інших спеціальностей.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Pavel Kondrashov

    До хорошей справы, нужнен хороший и добрый персонал.
  • Дуня Иванова

    Хіба там не повинні бути спеціальні ліжка ( багатофункціональні)?
  • Світлана Патрік

    Я не розумію,а що краще цим людям помирати в муках вдома ,да ще не все досконало,але добре хоча би так,чим зовсім нічого
  • Тетяна Швед

    Чи можливо з віддалених сіл хмельницького району потрапити в це відділення

keyboard_arrow_up