Україна готується до «жовтої» зони. У МОЗ розповіли про нові обмеження

Україна готується до «жовтої» зони. У МОЗ розповіли про нові обмеження
Фото - lexinform
  • В Україні продовжили адаптивний карантин до кінця року.
  • У МОЗ обіцяють у найближчі дні оголосити, з якої дати по всій території країни встановлюється жовтий рівень епіднебезпеки.

Кабінет Міністрів продовжив в Україні дію адаптивного карантину. Він триватиме до 31 грудня цього року. Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду сьогодні, 20 вересня, передає «Укрінформ».

Наразі Україна перебуває у «зеленій» зоні епідемічної небезпеки, але кількість підтверджених випадків хвороби зростає. У Міністерстві охорони здоров’я називають ситуацію контрольованою, а медичну систему готовою до нової хвилі Covid.

«Так, ми фіксуємо зростання кількості нових випадків COVID-19, але завдяки вакцинації маємо запас міцності. Медична система готова реагувати на нову хвилю, але найкращий спосіб зберегти своє життя та здоров’я - щепитися від коронавірусної інфекції за першої нагоди”, - зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Відео дня

За його словами, 21 вересня відбудеться засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому оголосять, з якої дати по всій Україні встановлюється жовтий рівень епіднебезпеки. 

Які карантинні обмеження передбачатиме "жовтий" рівень:

  • буде заборонено проводити масові заходи за участю більш як однієї особи на 4 кв. м площі території або наповненістю залів понад дві третини місць;
  • не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами - мінімум 1,5 метра;
  • кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менш як дві третини місць або 50% місць;
  • спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. м площі тощо.

Як додають у МОЗ, обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 години) результат ПЛР- чи експрес-тестування.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Богдан Хмель

    Щепити всіх бюджетників!!!

    Читач62 reply Богдан Хмель

    А чому тільки бюджетників?

    Ирина Косметико reply Читач62

    Бо їх легше щепити)))))
  • Юрій Гудок

    Карантин це добре!

    Ирина Косметико reply Юрій Гудок

    живий здоровий? молодець

keyboard_arrow_up