Україна переходить у «жовту» зону з 23 вересня. Що зміниться

Україна переходить у «жовту» зону з 23 вересня. Що зміниться
Ілюстративне фото
  • Із 23 вересня в усіх регіонах України буде діяти  «жовтий» рівень епіднебезпеки.

Ще два дні Україна житиме в «зеленій» зоні, а від четверга, 23 вересня, у регіонах встановлюють «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Рішення прийняли на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 21 вересня.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, ситуація із захворюванням на Covid-19 в країні погіршуєься. Він також наголосив, що що вакцинація залишається найефективнішим способом протидії коронавірусу.

Змінами до постанови Кабмін пом’якшив обмежувальні заходи та дозволив працювати закладам господарювання та освіти навіть у «червоній» зоні, але за певних умов. 

Відео дня

«Обмеження «жовтої» та «червоної» зон не будуть поширюватись на ті заклади, де персонал та відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби. 

Що вирішила Державна комісія ТЕБ та НС:

  • встановити з 00 год. 00 хвилин 23 вересня 2021 р. «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України;
  • застосувати на території всіх регіонів України обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;
  • головам ОДА вжити заходів щодо забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
  • Окрім цього, голова обласних адміністрації доручили забезпечити  можливості та організації вакцинації у тому числі вчителів та працівників закладів освіти за допомогою виїзних мобільних вакцинальних сесій у разі відсутності в закладах освіти постійних пунктів щеплень.

Нагадуємо, які обмеження будуть діяти у "жовтій" зоні:

  • буде заборонено проводити масові заходи за участю більш як однієї особи на 4 кв. м площі території або наповненістю залів понад дві третини місць;
  • не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами - мінімум 1,5 метра;
  • кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менш як дві третини місць або 50% місць;
  • спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. м площі тощо.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Игорек

    Я взагалі вважаю,що вакцинувати потрібно не лише педагогів,а й усіх батьків в кого є діти до 18 років ,оскільки в колектив інфекції приносять саме сотрудніки в кого є діти .
  • Ольга Неклюенко

    Починається опалення, а платити за школи дуже багато, от і дистанційна виручить
  • Читач62

    Чому причепились до вчителів???
    А продавці в магазинах,  перукарі, водії, кондуктори в автобусах????  Скрізь ми люди? Гарантій ніде ніхто не дасть. Чого вчепились до педагогів?  Вони що підослідні кролики????

    Читач33 reply Читач62

    "разделяй и властвуй".
    Пенсионеров столкнули с остальными обозленными пассажирами в троллейбусах//// теперь учителей и родителей нужно разделить и столкнуть лбами и т.д.

    Max Forosov reply Читач62

    Наверное потому что хотят школы закрыть и не знают как, вот и прицепились к учителям.

    Читач33 reply Max Forosov

    именно. зачем стране образованные люди, стадом легко управлять.

    Богдан Хмель reply Читач33

    А школа дуже вчить?)))))
  • PutnickFree

    Освоєння півтора лямів на день міста під загрозою ;)

    Читач04 reply PutnickFree

    Вони проведуть із " дотриманням усіх норм" ніхто нічого повертати не буде)))))

keyboard_arrow_up