Українцям видаватимуть довідки з протипоказаннями до вакцинації - МОЗ

Українцям видаватимуть довідки з протипоказаннями до вакцинації  - МОЗ
Фото - "Новинарня"
  • У Міністерстві затвердили форму довідку, яку лікарі видаватимуть пацієнтам з тимчасовими або постійними протипоказаннями до вакцинації від COVID.

Українцям видаватимуть довідки із зазначеними тимчасовими або постійними протипоказаннями до щеплення від Covid. Довідку форми № 028-1/о «Висновок лікаря щодо наявності протипоказань до вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». та інструкцію до її заповнення було затверджено наказом МОЗ від 2 листопада. 

Форму № 028-1/о заповнюють на підставі медичних записів про стан здоров'я пацієнта з урахуванням критеріїв, які визначаються відповідно до інструкцій до застосування вакцин, рішень НТГЕІ та  «Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень». Перелік протипоказань можна переглянути за посиланням. 

МОЗ вже публікувало роз’яснення щодо того, які є протипоказання до щеплення проти коронавірусу. Їх повний перелік можна знайти за посиланням. 
Як додають у відомстві, постійні протипоказання можуть бути лише до щеплення конкретною вакциною від COVID-19. До прикладу, важка алергічна реакція (анафілаксія) на першу дозу цієї вакцини або на один із її компонентів. 

Відео дня

У довідці про тимчасові протипоказання до вакцинації від COVID-19 має бути обов’язково вказаний термін дії цих протипоказань.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Руслана Туз

    Довідку про смерть буде найзручніше  отримати, інших протипоказів фактично немає
  • Олег Гончарук

    В першу чергу "слугам народу", "зе-друзям" і працівникам "мінздраву"..Ляшко вже має з десяток...А все решта ,то щурі піддослідні...
  • Рост Сергеев

    Справка - не документ строгой отчетности. И имеется право на субъективную ошибку. врачам же надо чем то торговать. Что вы не как люди))))
  • Світлана Женжебір-Плахтій

    Зараз є люди без хронічних зчороб?Отже, вакцинація протипоказана всім...Далеко підемо...

keyboard_arrow_up