Успенський піст: на що варто звернути увагу перед його початком

Успенський піст: на що варто звернути увагу перед його початком
  • З 14-го серпня у православних вірян розпочинається Успенський піст. Хоча цей піст триває усього два тижні, проте вважається строгим.
  •  Як постити без шкоди для здоров'я, читайте далі.

14 серпня православні відсвяткують Медовий Спас. Окрім того, саме з цього дня розпочинається Успенський піст. За суворістю його порівнюють з Великоднім постом. Триватиме він лише два тижні — до 27 серпня. У час посту вірянам заборонено вживати молочні, м'ясні та рибні страви. Однак, в деякі дні риба все ж дозволяється. Також з 14-го по 28-ме серпня не можна їсти непісну випічку та пити алкогольні напої, окрім вина. Його дозволено вживати у вихідні дні.

Якщо ви збираєтеся постити, то пам'ятайте, що варто звернути увагу на своє самопочуття. Постити можна не всім. Так, наприклад, повна відмова від їжі тваринного походження протипоказане людям, які страждають на анемію. Також пісний раціон небажаний для таких вразливих категорій населення як діти, підлітки, особи похилого віку, вагітні.

Пам'ятайте, що піст – це своєрідна дієта, вона має значний вплив на організм. Тож, постити слід правильно.

Відео дня
  • "Щоб під час посту вам було легко відмовитися від продуктів, що містять тваринний білок, слід його замінити на рослинний. Наприклад, в сої, квасолі, горосі та сушених грибах білка більше, ніж у м’ясі і сирі. У звичайній гречаній каші білків стільки ж, скільки в яйцях", - інформує СТБ.

Раціон під час посту повинен бути різноманітним, а порція їжі не повинна перевищувати звичну для вас порцію.

  • "Якщо ви заміните м’ясо такою ж кількістю сої, то ви не будете набирати кілограми. А ось варенням, борошняними виробами і картоплею не варто зловживати".

Входити та виходити з посту теж варто поступово, щоб це не стало для організму стресом.
 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up