В Україні зафіксували два нові випадки коронавірусу

В Україні зафіксували два нові випадки коронавірусу
Фото ілюстративне
  • Ще два випадки зараження китайським коронавірусом виявили у сусідній з Хмельниччиною області.

Станом на 9:30 16 березня в Україні лабораторно підтверджено 5 випадків Covid-19.
Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

  • "За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру, отримано 5 позитивних результатів на Covid-19: Чернівецька (4) та Житомирська (1) області",- йдеться у повідомленні.

З початку року Центр громадського здоров'я України отримав 94 підозри про нову коронавірусну інфекцію.

Відео дня

Щоб захистити себе від інфекції українцям рекомендують дотримуватися таких правил:

  • Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ. Мінімальна дистанція — 1,5 метра.
  • Мийте руки.
  • Не торкайтеся свого обличчя, зокрема очей, носа та рота.
  • Термічно обробляйте продукти. Не їжте сире м'ясо, м'ясні субпродукти та яйця.

У разі появи перших симптомів ГРВІ невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря.

Пам’ятайте! Звичайне миття рук попереджає зараження не лише новою коронавірусною інфекцією, а й низкою інших небезпечних захворювань. Мити руки варто 20 — 40 секунд теплою водою з милом або обробити антисептиком, вміст спирту в якому не менше 60%.

  • "Медична маска не захищає від зараження вірусами. Носити її повинні лише люди із симптомами респіраторних захворювань, медпрацівники та особи, що доглядають за хворими", - додали у ЦГЗ.

Станом на ранок 16 березня у світі зареєстровано 169 387 випадків захворювання COVID-19, з них  77 257 (45,6%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 89 367  випадків у 142 країнах/територіях/регіонах. На території Європейського регіону зареєстровано 54 895 випадків захворювання COVID-19. Про це повідомили у МОЗ. 

Нагадаємо, з 12-го березня на всій території України діє карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції. Триватиме він три тижні, до 3 квітня.

Станом на 16 березня в Україні зафіксована одна смерть від коронавірусу. Померла жінка з Житомирщини, яка нещодавно повернулася з Польщі.

Читайте також:

У МОЗ пропонують тимчасово закрити кафе та ресторани в Україні

Відразу кілька “гарячих” ліній по коронавірусу діятимуть на Хмельниччині

Хмельницький ринок дезінфікували для профілактики коронавірусу (ФОТО, ВІДЕО)

Загроза коронавірусу: у Хмельницькому дезінфікують громадський транспорт

Усі концерти у Хмельницькому переносяться через карантин: нові дати (ОНОВЛЕНО)

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Оксана Турчин

    Замахав той грьобаний коронавірус((((
  • Иринка Кострова

    задолбали  цей  короновирус
  • Александра Владимировна

    То, что написали про женщину с Житомира, она умерла от птичьева грипп по новостям говорили около недели назад
  • Дана Хлонь

    До чого світ іде.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up