Коронавірус. Що думаєте про введення карантину в Україні?

Коронавірус. Що думаєте про введення карантину в Україні?
Фото ілюстративне
  • Людство переживає одну з найбільших епідемій в історії.
  • Через смертельний коронавірус низка країн вводить обмежувальні заходи та карантини.
  • Україна у їх числі. Кабінет міністрів запровадив карантин по всій країні до 3 квітня. 

 

З 12-го березня на всій території України запровадять карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції. Триватиме він три тижні, до 3 квітня. Відповідне рішення прийняли на засіданні Уряду сьогодні, 11 березня. Вже є відповідне розпорядження

Що передбачає карантин:

Відео дня

 - закриття навчальних закладів

- заборону масових зібрань понад 200 осіб. Це стосується і спортивних заходів (які можуть без глядачів відбуватися, і культурних заходів. Засідання Верховної ради лишили)

- закриття авіасполучення з деякими країнами.

Українців закликають не панікувати

Погодьтеся, прочитавши подібні повідомлення, мимоволі хочеться якнайшвидше бігти до аптеки та до магазину, так би мовити, за найнеобхіднішими запасами. Але, не варто піддаватися емоціям. Українців просять не панікувати.   

  • "Друзі, зважаючи на актуальність загрози погіршення епідеміологічної ситуації в Україні та для зниження ризиків поширення коронавірусної інфекції Covid-19, закликаємо вас утриматись від проведення та відвідування масових заходів, а також дотримуватись елементарних правил безпеки. І найголовніше — не піддаватись будь-яким проявам паніки!" - закликають у СБУ.

Коронавірус у Європі

За даними ВООЗ, станом на ранок 11 березня 2020 року світі зареєстровано 119 132 випадків захворювання COVID-19, з них 4284  закінчились смертю. На території Європейського регіону зареєстровано 18 057 випадків захворювання COVID-19:

  • Італія 10 149, Франція  1 784,  Іспанія  1 622, Німеччина  1 296, Швейцарія  491, Нідерланди  382, Великобританія 377, Швеція 326, Норвегія 277, Бельгія 267, Данія 262, Австрія 182, Греція 89, Сан-Марино 63, Чехія 61, Ісландія 60, Ізраїль 58, Португалія 41, Фінляндія 40, Ірландія 34, Грузія 23, Словенія 23, Румунія 17, Польща 16, Угорщина 12, Хорватія 11, Естонія 10, Азербайджан 9, Білорусь 9, Латвія 8, Росія 7, Північна Македонія 7, Словаччина 7, Люксембург 5, Болгарія 4, Мальта 4, Сербія 4, Республіка Молдова 3, Албанія 2, Боснія і Герцеговина 2, Кіпр 2, Андорра 1, Вірменія 1, Литва 1, Монако 1, Україна 1. Усього 715 летальних випадків.

Через коронавірус ціла низка країн Європи уже запровадила обмежувальні заходи, намагаючись відвернути подальше поширення хвороби. Так, загальнонаціональний карантин ввели в Італії. Саме ця країна найбільше потерпає від хвороби в Європі. 

До слова, у сусідній з Україною Польщі 10 березня вирішили скасувати всі масові заходи. Також згодом скасували заняття у навчальних закладах. Ще одна сусідня з Україною держава, Румунія, свою широку заборону оголосила 9 березня. У країні забороняються масові заходи з кількістю учасників понад 1000, всі школи й дитсадки закрилися до 22 березня. У Словаччині ввели схожі заходи. Всі культурні, спортивні й громадські заходи забороняються принаймні на два тижні. У столиці країни Братиславі також закрили виші, школи й дитсадки, пише "Радіо свободи".

Друзі, нам цікава ваша думка, щодо запровадження карантину в Україні. Чи погоджуєтеся ви з такими заходами? Чи не піддалися ви паніці? Будете "пересиджувати" карантин вдома, чи житимете у звичному режимі? Діліться своїми думками у коментарях.

Опитування

Чи підтримуєте ви введення карантину?

  • "Постанова Уряду від 11 березня 2020 р. № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19", є ОБОВ'ЯЗКОВОЮ до виконання і зобов'язує призупинити навчання у освітніх закладах та масові заходи з 12 березня до 3 квітня по всій Україні, в тому числі й у Хмельницькому", - повідомили у пресслужбі Хмельницької міськради.

Читайте також: По всій Україні ввели обмеження через коронавірус
 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (279)
  • Олена Гайка

    Люди,хто вам має вставити мізки ,розуміння, відповідальність, людяність? Як подорожувати, світ подивитись, то всі гаразд, і ніхто вам кордонів не закривав. А тепер звинувачуєте усіх навколо,окрім себе. А особиста відповідальність на нулю. Немає масок- зробіть самі, своїх дітей  тримайте самі. Чого соватись без потреби? А батькам неправильно стало із своїми ,,золотими,, літаками? Нарешті у всіх з'явився  шанс роздивитися і пізнати один одного по- справжньому.  Виховуйте, дисциплінуйте самі себе і своїх найближчих оточуючих. А то всі вам винні. Дитинство якесь.
  • Вікторія Черкашина-Касьянова

    Це не фейк ,це серйозно і час покаже.
  • Антон Малюк

    Я только за карантин.
  • Катя

    То виходить для здорових громадян запровадили карантин, а для заробітчан з болячками вільне пересування
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up