В Україні закінчили тестувати препарат для лікування COVID-19. Скільки він може коштувати

В Україні закінчили тестувати препарат для лікування COVID-19. Скільки він може коштувати
Фото ілюстративне
  • Клінічні дослідження препарату «Біовен» закінчились.
  • Вважають, що ліки дозволять зменшити кількість летальних випадків серед хворих.

Клінічні дослідження проводила українська фармкомпанія «Біофарма». Препарат-імуноглобулін має назву «Біовен», в майбутньому за його допомогою планують лікувати важкі випадки зараження COVID-19. Про це пише Громадське.

Як зазначає президент «Біофарми» Костянтин Єфименко, попередні дослідження показали, що препарат дозволить хворим побороти лихоманку і загалом зменшити смертність від коронавірусу серед українців.

Що відомо про препарат?

Відео дня

«Біовен» - це імуноглобулін, в його основі вироблені антитіла з крові людини. Як додають в фармкомпанії, застосування звичайного імуноглобуліну без специфічних до COVID-19 антитіл вже збільшує шанси на одужання в рази.

Скільки він буде коштувати?

Наразі застосування звичайного імуноглобуліну вже можливе. У компанії анонсують 25 тисяч готових доз імуноглобуліну. Цього вистачить на вісім тисяч людей. Планується, що флакон «Біовену» коштуватиме 7 тисяч гривень. Для лікування однієї людини в тяжкому стані потрібно буде орієнтовно 2-3 флакони.

Як додає глава "Біофарми", створення препарату на основі плазми інфікованих людей можливе ще за два місяці. Його ефективність буде в рази вищою. Один флакон коштуватиме приблизно 8 тисяч, але для одужання потрібно буде лише 1-2 дози.

Коли ліки будуть доступні?

Препарат створюють іноземні компанії CSL Behring, Takeda, Octapharma, Biotest, BPL, LFB, Sanquin, GreenCros і ADMA Biologics та українська «Біофарма». Всі компанії-учасники Міжнародного альянсу безоплатно отримують напрацювання з препарату. Коли клінічні дослідження закінчаться, Україна, як учасник, отримає специфікацію, на основі якої виробить свій продукт.

Читайте також: Померло 60 українців з COVID-19 і захворіла рекордна кількість. Свіжі дані
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Владимир Негрешный

    давайте вже по 75000 щоб добити націю. Велика ганьба владі, котра жопу чухала тим часом коли ковід набирав оберти та всіх з за кордону стягували, а ті розбіглись ширячи пошесть. Організованості було нуль, що до карантину осіб котрі повертались з за кордону. Тож хто має в такому випадку надавати лікування інфікованих людей?
  • Віктор Бровченко

    Коли ліки будуть доступні?. Тоді коли  пенсії хвататиме на курс лікування.
  • Nadia Protsyuk

    Це типу такий бізнес-план? Як "під шумок срубіть бабла"? Коли про ковід ніхто  не чув та не знав "Біовен" коштував орієнтовно 1500-2000 грн., а зараз чому б не продавати його за 8000 грн за 50 мл.? Борис Єфремов, та вам респект за таку чудову ідею! Але ж "БІОВЕНом" лікуються/лікуватимуться не тільки хворі на корону... А кому потрібно не 2-3 флакони, а 15-16-17... Ви вмієте рахувати в таких межах?! Не ковідом єдиним піднімати бізнес...
  • вася пупкин

    25 000 х 7 000 = 175 000 000 грн. Я вірно порахував валовий дохід "Біофарми"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up